Društvo

Momci iz Spuža rade priču svjetskog kvaliteta! (VIDEO)

Autori Nikoleta Vukčević Teodora Orlandić

Stefan Pantović nas je ugostio u studiju Stivi koji se nalazi u Spužu, a koji je nastao iz želje grupe mladih momaka - Parampaščadi da snimaju pjesme, za šta nisu imali mogućnost u Crnoj Gori. Emisija o muzici i jačanju alternativne nezavisne kulturne scene, pogledajte!

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Stefan Pantović, producent i jedan od osnivača muzičkog sudija Stivi i benda Parampaščad bio je gost naše emisije. U studiju otvorenom 2017. godine u Spužu razgovarali smo o osnivanju Parampaščadi, prvim projektima, najvećim problemima sa kojima se srijeću mladi muzičari u Crnoj Gori.

Pošto se, zajedno sa ostalim članovima Parampaščadi dobro sjeća kroz šta su oni morali da prođu i koliko se daleko i neostvarivo činila želja da snime pjesmu u pravom studiju, sa pravom opremom, oni sad već tradicionalno, svake godine od osnivanja studija pružaju šansu mladim muzičarima iz Crne Gore da dobiju pjesmu potpuno besplatno. Na organizovanoj audiciji poslušju izvedbe mladih umjetnika i izaberu pobjednika. Iako po planu poklanjaju jednu pjesmu, teško je izabrati pa su jedne godine poklonili dvije, a druge čak tri pjesme kako bi podržali mlade muzičare i podstakli napredak muzičke scene u Crnoj Gori.

I ove godine, muzičari će imati priliku da se prijave na konkurs i pokažu talenat pred njima u KIC-u 21. aprila.

Kakva je situacija u Crnoj Gori kada je u pitanju muzika, poslušajte u emisiji!

POGLEDAJTE:

Stefan Pantović i muzičkoj sceni, početcima karijere i podršci mladim muzičarima!
Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić