Društvo

Učiteljica OŠ Jugoslavija: To su samo štrumfovi!

Autor mondo.me

Učiteljica OŠ Jugoslavija Rada Višnjić, protiv koje je pokrenut disciplinski postupak jer je objavila fotografiju na kojoj njeni učenici pokazuju naslikane trobojke sa velikim štrumfom, izjavila za Mondo da razumije reakciju direktorice ove ustanove.

Izvor: MONDO/privatna arhiva

Prvog dana školske nastave u drugom polugođu imali smo čas likovnog vaspitanje na kojem je nastavna jedinica bilo crtanje ukrasa. Rekla sam djeci da crtaju šta god žele. Pitali su “možemo li onog štrumfa sa društevene mreže” i ja sam to prihvatila”, ispričala je Višnjić za MONDO.

Učiteljica iz Bara kaže da je fotografiju sa učenicima koji su naslikali štrumfa sa društvene mreže (na trobojki, op. a.), objavila na svom fejsbuk profile kao šalu.

Stavila sam to na moj profil kao šalu i direktorica me je zvala
i zamolila da to maknem. Ja sam to i uradila, direktorica samo radi svoj posao i ja nju razumijem. Nekom smetaju štrumfovi i ja to razumijem”, dodala je Višnjić uz opasku “to su samo štrumfovi, mi smo se samo malo zabavili”.

"Djeca prate društvene događaje, imitiraju odrasle, ništa drugo... Mi smo se lijepo zabavili a štrumpfovi su super ispali. Nismo imali namjeru da izazovemo provokaciju, ni mržnju, već ljubav, samo smo se malo poigrali“, dodaje učiteljica iz Bara.

Višnjić kaže da je odmah bila svjesna da djeca omiljenog junaka iz crtanog filma ukrašavaju trobojkom, i kaže da joj to nije smetalo, jer đaci vrlo dobro znaju o čemu se radi.


Rada Višnjić
Izvor: MONDO/privatna arhiva


Direktorica OŠ "Jugoslavija" Biljana Vukmanović potvrdila je ranije za RTCG da je pokrenula disciplinski postupak protiv učiteljice te škole Rade Višnjić. 

"U vezi s navedenim slučajem odmah su po saznanju preduzete mjere iz nadležnosti direktora i pokrenut je disciplinski postupak. Naša škola nije mjesto u kome će se demonstrirati otvoreno ili prikriveno političko djelovanje, već prijatno i bezbjedno mjesto za sve đake" kazala je Vukmanovićeva za RTCG.