Društvo

Veljović: Incidenti su izolovani slučajevi

Autor mondo.me

Bezbjednosna situacija u državi je stabilna, a incidenti koji su zabilježeni prethodnih dana su izolovani slučajevi, poručio je direktor Uprave policije Veselin Veljović tokom radne posjete Bijelom Polju.

Izvor: Uprava policije

On je sa saradnicima posjetio Centar bezbjednosti Bijelo Polje, u okviru koje je organizovan sastanak kojem je prisustvovao pomoćnik direktora Zoran Lazović i odgovorne starješine ovog centra, Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac i Regionalnog centra granične policije „Sjever“.

Veljović je istakao da u ovom momentu poseban senzibilitet treba usmjeriti na zaštitu manjinskih naroda, i svih građana naročito u trenucima kada su primjetni govor mržnje i netolerancije u sporadičnim izjavama neodgovornih pojedinaca.

Poručeno je da se u javnosti plasiraju brojne dezinformacije koje za cilj imaju, kako je saopšteni uznemirenje javnosti. Konstatuju se i pritisci na građane zbog vjerskih ili drugih razloga.

Na sastanku su naglasili da je važno da građani cijene aktuelnu situaciju i da ne podliježu pritiscima i provokacijama, kao i to da sve ovakve slučajeve prijave policiji.

"Operativni sastav policije djeluje jedinstveno u aktuelnom ambijentu kada je potrebno obezbijediti mirno odvijanje okupljanja građana koji ostvaruju svoje zagarantovano demokratsko pravo na iskazivanje mišljenja i uvjerenja“, kazao je Veljović.

Poručeno je i da policija pokazuje visok stepen tolerancije, a zakonom propisana ovlašćenja se primjenjuju samo u izuzetnim slučajevima kada je neophodno očuvati stabilnost reda i mira.