Društvo

Hrapović: Vjerovatnoća pojave koronavirusa u Crnoj Gori veoma niska

Ministar zdravlja Kenan Hrapović saopštio je danas da su preduzete sve mjere zaštite u Crnoj Gori od moguće pojave koronavirusa.

Izvor: Ministarstvo zdravlja Crne Gore

"Vjerovatnoća pojave koronavirusa u Crnoj Gori je veoma niska, ali se ništa ne može isključiti", kazao je na konferenciji za novinare ministar zdravlja Kenan Hrapović.

"Procjena rizika je sprovedena i stanje je ocijenjeno kao izrazito nisko, ali ne smijemo ništa isključiti", kazao je Hrapović.

Ministar dodaje da je sve pod kontrolom, a da je svojesvrsni test bila situacija u Budvi sa tri kineska državljanina.

"Nakon pregleda utvrđeno je da nije riječ o koronavirusu", dodao je Hrapović.

Možda ce vas zanimati

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša ocijenio je da u Kini imamo epidemiju koja bukti, zbog čega moramo biti oprezni.

"Što više moramo da učinimo, pogotvo jer nema zabrane kretanja putnika. I to je za nas veliki izazov je smo turistička zemlja. Nadzor na granici je uveden i prati se situacija", kazao je Mugoša.

Prema njegovim riječima u Budvi su pregledana tri kineska državljanina i oni su, i pored činjenice da nemaju korona virus, pod nadzorom.

"Danas sam razgovarao i sa pomoćnikom direktora CRBC. Dogovoreno je da njihovi radnici koji su u Kini ne dolaze u Crnu Goru do daljnjeg. Oni koji su ovdje, pod nadzorom su. Njih je osam. Moram naglasiti da većina radnika CRBC, uposlena na auto-putu, je iz oblasti Vuhana, odnosno oblasti u kojoj je žarište virusa", zaključio je on.