Društvo

Pavićević: Iza napada na policajce stoje određene političke partije

Autor mondo.me Izvor RTCG

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica, Milovan Pavićević kazao je za TVCG da u narednom periodu neće dozvoliti napade na policijske službenike i vrlo jasno, energično i odlučno će, kako kaže, odgovoriti na sve takve vidove nasilja.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

On je kazao da će, na izazivanje nereda i svaki oblik destruktivnog djelovanja koji može voditi ka destabilizaciji prilika u Crnoj Gori, policija reagovati snažno i neće se dozvoliti narušavanje bezbjednosti u državi, a izgrednici će biti sankcionisani.

"Ono što čvrsto i odgovorno garantujem svim građanima jeste pravo na mirno okupljanje, ni u jednom slučaju zloupotreba tih mirnih okupljanja, ni u jednom slučaju pokušaj i napade na policijske službenike i na institucije ove države i objekte koje štiti”, rekao je Pavićević za TVCG.

Pavićević je kazao da se ne može govoriti o “kako se to na društvenim mrežama predstavlja i elektronskim medijima, kako policija bije narod i maloljetna lica”.

"Ne, policija radi svoj posao i radiće ga. Policija sprovodi zakonom propisane mjere i sprovodiće ih. Ono što je bitno istaći je da je bilo (na Zlatici) maloljetnih lica i siguran sam zavedenih od onih lica koja su od ranije poznata policiji po ovim i sličnim incidentima", istakao je za TVCG Pavićević.

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica je rekao i da policija ima operativna saznanja da iza napada na policijske službenike stoje određene političke partije.

Možda ce vas zanimati

"Policijska operativna saznanja kao i analize sa društvenih mreža, kao i analize komentara elektronskih medija ukazuju da iza ovih incidenata, iza napada na policijske službenike stoje određene političke partije. Nama je to svima vrlo jasno i siguran sam da ta alternativna saznanja i analize u narednom periodu mogu biti pretočeni u konkretne dokaze", kazao je za TVCG Pavićević.

Pavićević je na kraju pozvao građane da se prilikom javnih okupljanja suzdrže od izazivanja incidenata i "pokušaja neodgovornih pojedinaca da se zloupotrijebi demokratsko pravo svakog građanina na iskazivanje mišljenja i stavova".

Podsjećamo, sinoć je u podgoričkom naselju Zlatica došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane više grupa građana koji su se okupili kako bi spriječili da se prefarba trobojka sa zida. Građani su gađali policiju kamenicama, i tom prilikom su tri službenika zadobila povrede, a osam policijskih vozila je oštećeno. Policija je uhapsila 10 osoba od kojih je devet zadržano, a maloljeni N.K. (17) je pušten da se brani sa slobode.

Tagovi