Društvo

Glavni grad: Krivične prijave zbog događaja na Zlatici

Autor mondo.me

Glavni grad podnijeće krivične prijave protiv NN lica, zbog ugrožavanja bezbjednosti zaposlenih u nadležnim gradskim službama, koji su u subotu oštećenu gradsku imovinu i javne površine vratile u prvobitno stanje.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Iz PG Biroa saopšteno je da su u pokušaju da zaštite imovinu koja pripada svim građanima Glavnog grada, njihove kolege bile izložene najprije pritiscima određenog broja okupljenih građana, a potom i napadnute kamenicama i raznim pirotehičkim sredstvima.

"Kao posljedica takvog huliganskog djelovanja, trojica naših kolega iz Komunalne policije i Agencije za stanovanje, sinoć je povrijeđeno i primljeno u Urgentni centar, a lakše povrede pretrpjela su i dva radnika gradskog preduzeća Čistoća", kaže se u saopštenju.



Navodi se da će zbog ugrožavanja bezbjednosti kolega koje su, kao i uvijek, savjesno i odgovorno izvršavale svoje radne zadatke, Glavni grad nadležnim državnim organima podnijeti krivične
prijave protiv NN lica.

Poručuje se da će u saradnji sa pripadnicima Uprave policije, nastaviti da odlučno djeluju u cilju zaštite imovine Glavnog grada na koju, koristeći trenutne političke okolnosti, jedan broj neodgovornih pojedinaca posljednjih dana otvoreno atakuje.

"U tom smislu, nakon sinoćnjih događaja na Zlatici, i onima koji su imali dileme s tim u vezi, postalo je jasno da se Zakon o slobodi vjeroispovijesti koristi kao puki izgovor za destruktivno djelovanje politički ostrašćenih pojedinaca i grupa", navode iz Glavnog grada.

Oni su pozvali sugrađane da svoja vjerska osjećanja i politička uvjerenja iskazuju na civilizovan način koji ne ugrožava interese drugih ljudi i našeg Grada.

"Ukoliko to ne bude slučaj, Glavni grad će odlučno djelovati i, kao i do sada, pružiti maksimalnu podršku državnim organima u cilju očuvanja javnog reda i mira i zaštite vitalnih interesa našeg Grada i naše države", poručili su iz Glavnog grada.