Društvo

CG čeka odlična turistička sezona: Najavljeno šest novih avio linija

Autor mondo.me Izvor Standard

Crna Gora, prema ocjeni uglednih turističkih organizacija i magazina iz oblasti turizma, prva je preporuka za destinaciju koju bi trebalo u ovoj godini posjetiti, piše Standard

Izvor: MONDO/Lana Stošić

Zato i ne čudi odluka uglednih avio kompanija da otvaraju nove linije ka Crnoj Gori.

Kako piše Standard, iz Rusije je dogovorena nova linija, nisko budžetna avio kompanija Ryanair uvodi dvije dodatne linije ka Podgorici, a Montenegro Airlines je na pragu Portugala i Turske.

Ruski prevoznik Ural Airlines dobio je dozvolu federalnih avionskih vlasti da uvede ljetnju sezonsku liniju između Tivta i Ekaterinburga.

Možda ce vas zanimati

Kompanija je podnijela zahtjev za letove na ovoj liniji dva puta sedmično.

To će biti druga linija prema Tivtu ovog avio prevoznika, nakon što je prethodno započela letove iz Moskve.

ExYu Aviation piše da je Rusija najveće tržište za tivatski aerodrom, s obzirom da sedam ruskih prevoznika leti ka toj destinaciji tokom ljetnjih mjeseci.

I irski Ryanair Crnu Goru vidi kao državu u koju vrijedi otvaranje novih linija. Nakon Belgije, Njemačke, Irske, Italije, Poljske, Španije, Švedske i Velike Britanije, za Crnu Goru će se, gotovo sigurno, ove godine letjeti i sa Malte. Takođe. Ryanair ima u planu otvaranje još jedne linije ali za sada u tajnosti drže podatak o kojoj državi je riječ. Ryanair je opslužio čak 172.135 putnika na podgoričkom aerodromu u periodu od januara do novembra 2019, što predstavlja snažan rast od 25 odsto u odnosu na isti period godinu ranije.

Kako piše Standard, kada je u pitanju nacionalna avio kompanija i tu imamo odlične najave za 2020. godinu. Naime, iz Montenegro Airlinesa su saopštili da ozbiljno razmišljaju o uvođenju direktnih letova ka Istanbulu i Lisabonu.

Iako već postoji linija Turkish Airlines-a od Istanbul-Podgorica, ne sumnjivo bi i letovi Montenegro Airlinesa bili odličan poslovni poduhvat.

Letovi kao Lisabonu bili bi pun pogotak jer direktnog leta ka Portugalu nema, a ovom linijom Crna Gora bi uspješno zagazila i na tržište Pirinejskog poluostrva.

Takođe, važno je napomenuti da će Aerodromi Crne Gore će, u okviru prekograničnog projekta On Cloud Nine, uspostaviti liniju Podgorica – Bari – Podgorica.

Projekat, kako su kazali u Aerodromima ima za cilj da uspostavi avio-veze između italijanske regije Pulje i Crne Gore, kao i Pulje i Albanije, kroz eksperimentalno pokretanje novih avio ruta.

Tagovi