Društvo

Hrapović: Izdašnim ulaganjima osnažili smo crnogorski zdravstveni sistem

Autor mondo.me

Izdašnim ulaganjima u ljude, opremu i objekte osnažili smo crnogorski zdravstveni sistem, poručio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Izvor: Vlada Crne Gore

Prema njegovim riječima, građani to prepoznaju, što pokazuju i istraživanja javnog mnijenja.

Hrapović, kako je rekao, sa ponosom ističe da će se u zdravstveni sistem Crne Gore ove godine vratiti 146 ljekara specijalista i deset subspecijalista i dati još jači doprinos razvoju našeg zdravstva.

Hrapović ke rekao da su posljednje tri godine rada Ministarstva zdravlja bile posvećene jačanju povjerenja građana u zdravstveni sistem Crne Gore.

"U tom pravcu, Ministarstvo zdravlja je razvijalo reformske procese usmjerene na razvoj stručnih kompetencija i standarda zaposlenih, zatim za unapređenje radnog ambijenta zaposlenih i rast kvaliteta zdravstvenih usluga i unapređenja organizacije rada zdravstvenog sistema", poručio je Hrapović.

Svjesni da je zdravstveni radnik stub zdravstvene politike, kaže Hrapović, trudili su se da medicinski kadar ima prije svega veće mogućnosti za sopstveno usavršavanje i ličnu afirmaciju.

"Omogućili smo usavršavanje i omogućavaćemo i dalje usavršavanje našim doktorima u najeminentnijim evropskim klinikama", najavio je Hrapović.