Društvo

Zbog iskakanja voza iz šina saslušavaju se mašinovođa i otpravnik vozova

Autor mondo.me Izvor Dan

Na pruzi Bar-Beograd, u prigradskom barskom naselju Zeleni pojas, juče ujutro došlo je do iskakanja iz šina zadnjeg vagona lokalnog putničkog voza koji saobraća od Bara do Podgorice. Povrijeđenih nema.

Izvor: MONDO

Tužilac Radovan Đurišić, PR Osnovnog državnog tužilaštva u Baru, potvrdio je da je došlo do iskakanja zadnjeg vagona iz šina. Prema njegovim riječima, još se ne zna šta je uzrok iskakanja vagona iz šina.

“Dežurni tužilac je naložio da se saslušaju mašinovođa i otpravnik vozova, da se utvrdi ima li krivične odgovornosti”, kazao je za Dan tužilac Đurišić.

Zbog iskakanja vagona, saobraćaj na pruzi Bar-Beograd je u prekidu do završetka uviđaja. Ovo je samo još jedan u nizu incidenata duž crnogorskih pruga u proteklih nekoliko mjeseci.

U svim ovim incidentima najviše trpe putnici, koji ili čekaju da se kvar otkloni, ili da po njih dođu autobusi i prevezu ih do njihovog odredišta, piše Dan.

Iz Centra za željeznička istraživanja ranije su u više navrata apelovali na Željezničku infrastrukturu i Željeznički prevoz da se odgovornije odnose prema organizaciji saobraćaja i poboljšanju kvaliteta usluga prevoza putnika i da povedu više brige o bezbjednosti pruge, vozova i infrastrukture.

Tagovi