Društvo

Crveni krst Crne Gore podijelio novogodišnji paketići za 680 djece

Autor mondo.me Izvor MINA

Crveni krst Crne Gore (CKCG) podijelio je novogodišnje paketiće za 680 djece iz socijalno ugroženih porodica, djecu romske i egipćanske (RE) populacije, kao i za one u sistemu azila i sa invaliditetom.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Iz CKCG-a su kazali da su paketići donacija Rotary klubova iz Crne Gore i ADRA-e Crna Gora.

Rotary klubovi Crne Gore već 17 godina obezbjeđuju paketiće, pa su i ove godine za djecu RE populacije od pet do osam godina podijelili 480 paketića.

„Njih tradicionalno pakuju članovi kluba Southampton i njihova djeca, a u paketićima se nalaze igračke, kape, rukavice, sredstva za higijenu i slični artikli. Na ovaj način mališani iz Engleske žele da obraduju svoje vršnjake iz Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Paketiće od organizacije ADRA dobilo je 200 djece RE populacije, sa kojima Crveni krst radi kroz radionice Porodičnog centra i edukativne radionice u školi Savo Pejanović, kao i RE djeca od tri i četiri godine.

„Pored toga, paketiće smo poklonili i djeci u sistemu azila, kao i djeci koju redovno obilazimo kroz projekat „Mobilni timovi - Medijacija u zajednici za osobe sa invaliditetom“, koji se realizuje sa Glavnim gradom“, kazali su iz CKCG-a.

ADRA je paketiće obezbijedila kroz projekat Djeca pomažu djeci, koji je organizovan od strane organizacije ADRA Njemačke.

„Djeca u Njemačkoj sakupljaju svoju odjeću, igračke, knjige, didaktički materijal, djeci interesantne rekvizite, a zatim se distribuiraju djeci širom Evrope, u cilju pružanja pomoći onima kojima je potrebna“, dodali su iz CKCG-a.

Iz CKCG su istakli da im je zadovoljstvo što i ove godine mogu novogodišnjim paketićima da uvesele djecu, čiji roditelji nijesu u mogućnosti da im povodom praznika kupe poklone.

„Zahvaljujemo se Rotary klubovima i organizaciji ADRA što su i ove godine, uz pomoć svojih partnera, uspjeli da obezbijede ove vrijedne donacije. Nadamo se da će praznična atmosfera probuditi društvenu odgovornost i humanost i kod drugih subjekata da i oni daju svoj doprinos", naveli su iz CKCG.

Novogodišnje paketiće podijelile su opštinske organizacije Crvenog krsta, ali i drugi partneri sa kojima sarađuju te dvije organizacije.

Tagovi