Društvo

TENZIJE: Policija blokirala put sveštenstvu MCP u centru (VIDEO)

Autor mondo.me

Više desetina sveštenika Mitropolije crnogorsko primorske krenuli su u koloni u pravcu Skupštine Crne Gore.

Izvor: MONDO/Miljana Dasić

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić zatražio je od predsjednika parlamenta Ivana Brajovića da Skupština otvori vrata predstavnicima MCP i Eparhije budimljansko nikšićke.

Policija je blokirala prolaz sveštenicima u blizini Skupštine. 

Poslanik Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić, pozvao je prethodno iz poslaničke klupe u Skupštini građane iz svih crnogorskih gradova da izađu na ulice i blokiraju puteve kada Vlada odluči da se o zakonu glasa.

Pozivamo da u momentu kada Vlada odluči da se o zakonu glasa i ne povuče ga da izađete na ulice širom Crne Gore i zapriječite svaku ulicu. Svi ste pozvani", poručio je Mandić tokom rasprave u parlamentu povodom Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Prema njegovim riječima, oni će kao poslanici ispuniti svoju dužnost u Skupštini.

"Ispunite je i vi u mjestima u kojima živite. To očekujem i od svoje majke. Da izađe na ulicu i iznese ikonu", kazao je Mandić.

On je rekao da se danas oko Skupštine nalazi oko hiljadu policajaca.

I sada oko njih hiljadu sprječavaju ljude širom Crne Gore da dođu. Pozvali smo ih da dođu kod Skupštine, iako je sada tu sve blokirano i ne postoji mogućnost da dođu“, naveo je Mandić.

On je Markoviću poručio da ne dozvoli da navuče prokletstvo na sebe i svoju porodicu.

Pokušajmo da nađemo rješenje. Povucite zakon. Sve što dogovorite sa našim episkopima, mi ćemo za to glasati. Ovo je upereno samo protiv naše crkve. Možete da varate, kako je ovo važno, ali narod zna da je ovo jedna velika prevara“, poručio je Mandić.

Kako je kazao, ovo ne može da izađe na dobro.

Predsjednik Skupštine, Ivan Brajović, poručio je Mandiću da bude svjestan poruka za ono što je saopštio.

To su pokušaji zbunjivanja i kletvi građana. Niko se u Crnoj Gori nikoga ne plaši. Pozivam vas da o zakonu govorite u argumentima a ne o strategiji“, rekao je Brajović.


Tagovi