Društvo

Lompar: Taksisti obavezni da u vozilima imaju informativne letke

Autor mondo.me

Taksisti obavezni da u vozilima imaju letke na engleskom i crnogorskom jeziku, kazala je Skala radiju sekretarka Sekretarijata Tamara Lompar.

Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Opštine Kotor izradio je informativne letke koje su taksi preduzetnici i udruženja, licencirani od strane Opštine Kotor za obavljanje taksi prevoza, u obavezi da istaknu na vidnom mjestu u svojim svojim taksi vozilima, kazala je Lompar.

Ona je saopštila da je pomenuta odluka u skladu sa Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju (“Službeni list Crne Gore”, br. 067/19) kojim je propisano da bliže uslove, organizaciju, radnu odjeću, optimalan broj auto-taksi vozila, minimalni broj auto-taksi vozila prilagođenih licima sa invaliditetom, minimalne i maksimalne cijene u okviru taksi tarife i način obavljanja auto-taksi prevoza propisuje nadležni organ jedinice lokalne samouprave, tačnije Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Opštine Kotor.

“Radi se o informacijama za putnike, odnosno korisnike taksi usluga na crnogorskom i engleskom jeziku. Na taj način će svaki korisnik taksi usluga biti upoznat o svojim pravima. To će poboljšati uslove samog taksi prevoza na teritoriji kotorske opštine, kazala je Lompar.

Tagovi