Društvo

Đukanović: Univerzalne vrijednosti se vjekovima baštine

Autor mondo.me Izvor MINA

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Božić građanima katoličke vjeroispovijesti sa željom da praznik provedu u miru, ljubavi i blagostanju, zajedno sa svojim porodicama i prijateljima.

Izvor: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Đukanović je uputio čestitku nadbiskupu barskom Rok Gjonlešaju, biskupu kotorskom Iliji Janjiću i svim građanima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

Đukanović je kazao da je proslava Božića prilika za podsjećanje da se univerzalne vrijednosti humanosti, mira i tolerancije vjekovima baštine u crnogorskom društvu, prije svega kroz multikulturalnost i multikonfesionalnost, kojima se ponosimo.

"Značajnu ulogu u tome ima katolička zajednica Crne Gore, koja doprinosi njenoj afirmaciji u razvijenom demokratskom svijetu. Naši odnosi međusobnog razumijevanja i uvažavanja, dodatno su osnaženi tradicionalnim prijateljstvom sa Svetom Stolicom, s kojom intenzivno produbljujemo sve sadržajniju saradnju", kazao je Đukanović.

On je kazao da su, čuvajući jedinstvo i solidarnost u vremenu teških izazova koji su posljednjih decenija pogodili cijeli region, u Crnoj Gori zajedno uspjeli da očuvaju mir i učvrstimo multietnički sklad. "Da demokratskim putem obnovimo državu, koja je danas uvažena članica NATO i lider u pregovaračkom procesu sa EU".

"Uvjeren sam da ćemo u tom duhu, kroz osavremenjavanje saradnje, svi zajedno nastaviti da gradimo bogatije i pravednije društvo, na dobrobit svih njenih građana", rekao je Đukanović.