Društvo

Bulevar kroz Donju Goricu zvaće se "21. maj"

Autor mondo.me Izvor Dan

Donjogorički bulevar biće preimenovan u Bulevar 21. maj, odlučila je Vlada na sjednici koja je održana u četvrtak, 19. decembra.

Saglasnost Vlade bila je neophodna, jer od 21. maja 2006. godine, kada je Crna Gora obnovila nezavisnost, nije prošlo 50 godina, kako to propisuje Zakon o spomen-obilježjima, piše Dan.

Ministarstvu kulture se obratio gradonačelnik Podgorice sa zahtjevom za davanje saglasnosti za podizanje spomen-obilježja davanjem naziva ulici Bulevar 21. maj, prije isteka zakonskog roka.

Podgorica Bulevar u Donjoj Gorici KADROVI DRON
Izvor: Biro za odnose s javnošću Glavnog grada Podgorica

Kako piše Dan, ulica se prostire od kružne raskrsnice Nikšićkog puta i Ulice Vojislavljevića do mosta na rijeci Sitnici prema magistralnom pravcu Podgorica-Cetinje, u dužini od oko 3.600 metara.

Komisija za spomen-obilježja je zahtjev razmatrala na sjednici 12. decembra i ocijenila ga pozitivnim, te predložila Ministarstvu kulture da u skladu sa zakonskim propisima uputi ga Vladi na davanje saglanosti.

“Davanjem naziva ulici Bulevar 21. maj trajno se obilježava događaj od izuzetnog značaja za državni, društveni, ekonomski i kulturni razvoj Crne Gore kada su građani na referendumu o državno-pravnom statusu obnovili nezavisnost države i koji je bitno doprinio međunarodnom položaju i ugledu Crne Gore”, piše u konkursu.

Tagovi