Društvo

Pred hramom hiljade vjernika, kilometarske kolone pred Nikšićem FOTO, VIDEO

Autor mondo.me

Brojni vjernici pristižu od ranih časova danas u Nikšić na Sabor protiv Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti koji organizuju Mitropolija crnogorsko primorska i Eparhija budimljansko nikšićka.

Sabor u Nikšiću
Izvor: MONDO

Mošti Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca donešene su jutros u Saborni hram posvećnog Svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu, u kome od devet sati Svetu arhijerejsku liturgiju služi mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa arhijerejima, sveštenstvom i sveštenomonaštvom.


Crkveno-narodni sabor, koji organizuju Mitropolija i Eparhija budimljansko-nikšićka, zakazan je za 11 sati ispred Saborne crkve u Nikšiću na kome će biti pročitan proglas i iskazano nezadovoljstvo protiv, kako je navedeno, anticrkvenog Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji će se 24. decembra naći pred poslanicima Skupštine Crne Gore.

Policija na graničnim prelazima Ilino Brdo i Vraćenovići dozvoljava ulazak samo sveštenicima i "porodičnim ljudima". Portal Vijesti prenio je da su iz Uprave policije saopštili nezvanično da organizovani dolazak autobusima nije najavljen i da shodno zakonu zbog procjene bezbjednosti ne dozvoljavaju ulazak organizovanim grupama.

Iz MCP saopštili su da će mošti Svetog Vasilija ostati u hramu sve dok posljednji vjernik ne dobije blagoslov i da nema potrebe da se stvaraju gužve.



Prilazni putevi zakrčeni su kilometarskim kolonama automobila iz pravca Podgorice i Herceg Novog.