Društvo

Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda sjutra u Nikšiću

Izvor MINA

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović, otvoriće sjutra u Nikšiću Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda.

Izvor: MONDO/Katarina Drašković

Manifestaciju koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj proizvođača tradicionalnih i autohtonih proizvoda, organizuju Opština Nikšić, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Tehnopolis, nevladina organizacija (NVO) Mreža za ruralni razvoj i Turistička organizacija Nikšić.

Iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja je saopšteno da će se ove godine manifestacija održati u saradnji sa partnerima na projektu Domaći ukusi u okviru kampanje Dobro.Bolje.Domaće.

U cilju ostvarenja ključnog cilja tog projekta odnosno boljeg plasmana domaćih poljoprivrednih proizvoda kroz turističku privredu, partneri na projektu, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Nacionalna turistička organizacija (NTO), Privredna komora (PKCG) i Investiciono razvojni fond (IRF) u okviru sajma organizovaće susrete proizvođača i turističkih poslenika”, navodi se u saopštenju.

Sajam traje do nedjelje, a očekuje se više od 250 izlagača i značajno veći broj posjetilaca nego prethodnih godina.

S obzirom na masovnost i rast ukupnog kvaliteta manifestacije, sajam će ove godine iz hodnika Sportskog centra biti izmješten u dvoranu, na prostoru od 1,5 hiljada metara kvadratnih.

Tagovi