Društvo

Martinović dobitnik nagrade dijaspore

Autor mondo.me

Profesor Srđa Martinović dobitnik je nagrade dijaspore "Kapetan Miloš Vuksanović", koju je dodijelila Crnogorsko-argentinska fondacija za doprinos učvršćivanju i jačanju veza Crne Gore sa iseljeništvom u Latinskoj Americi.

Izvor: Ministarstvo odbrane

Martinović, koji je zaposleni u Ministarstvu odbrane, zaslužio je priznanje, kako je obrazloženo, zbog posvećenog rada na povezivanju crnogorskog iseljeništva sa maticom.

„On je prošle godine održao seriju predavanja o crnogorskoj istoriji i vezama sa iseljenicima širom Latinske Amerike, na univerzitetima u Buenos Airesu, Rosariu, Ćaku u Argentini, na fakultetu u Montevideu u Urugvaju i Santijagu u Čileu“, navodi se u saopštenju.

Martinović je, kako se navodi, održao predavanje i u prestižnoj instituciji CARI, a argentinska zajednica za rad sa dijasporom ga je izabrala za počasnog člana u septembru ove godine.

„Martinović je ostavio trajan pečat doprinoseći čvršćem vezivanju iseljenika za zemlju svojih predaka, a uspio je brojne porodice iz Latinske Amerike da poveže s korijenima“, kaže se u saopštenju.

Tagovi