Društvo

Kotor dobija turistički rizort vrijedan 300 miliona eura

Autor mondo.me Izvor Vijesti

Opština Kotor, Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora i kompanija "Bigova Bay" potpisali su sporazum kojim se, kako je navedeno, stvaraju preduslovi za realizaciju vrijedne investicije u zahvatu DSL 38 Bigova i LSL Trašte.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Sporazum su potpisali Željko Aprcović, predsjednik Opštine Kotor, Zoran Mrdak, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora i Branka Lazarević, izvršna direktorica kompanije „Bigova bay“.

Ovim sporazumom počinje realizacija investicije čija je ideja začeta prije sedam godina.

“Lokalna samouprava je ponosna što će na ovom poslu imati respektabilnog investitora koji će da uloži velika sredstva od preko 300 milona eura, i za opštinu Kotor danas je veliki dan”, kazao je kotorski gradonačelnik, prenosi Radio Kotor.

Cilj realizacije ovog posla je dobijanje novog sadržaja koji će lokalitete Donjeg Grblja podići na puno veći stepen.

Skupština opštine Kotor je na sjednici 18. novembra 2019. godine donijela Odluku o regulisanju međusobnih odnosa između Opštine Kotor i Bigova Bay, čiji sastavni dio predstavlja danas potpisani sporazum.

Lokacija je infrastrukturno neopremljena, pa je investitor izrazio namjeru da, u skladu sa odredbama Zakona o planiranju prostora i izgradnju objekata, sam uloži sredstva u izgradnju kompletne infrastrukture, do lokacije i na lokaciji, čija je ukupna vrijednost procijenjena na oko 28 milona eura.

Već početkom januara 2020. godine shodno dinamičkom planu krenuće se u realizaciju putne infrastrukture, vodovodne i kanalizacione mreže i atmosferske kanalizacije.

Tagovi