Društvo

Peticiju potpisalo više od hiljadu građana

Izvor MINA

Peticiju protiv izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na lokaciji u Landži u Danilovgradu potpisalo je hiljadu građana, saopštili su iz građanske inicijative „Stop izgradnji kolektora u centru Danilovgrada“.

Izvor: MONDO

Član inicijative Dragiša Lakić kazao je da traže odustajanje od gradnje kolektora u centru Danilovgrada jer su prve kuće udaljene samo 200 metara od mjesta gdje je planirana izgradnja.

Potpisivanje se i dalje nastavlja. Inicijativa za izmještanje kolektora će biti upućena Opštini Danilovgrad. Mi ćemo uputiti primjedbu Agenciji za zaštitu životne sredine“, rekao je Lakić agenciji MINA.

On ja najavio da će njihove dalje aktivnosti zavisiti od dobijenih odgovora.

Grupa građana iz inicijative "Stop izgradnji kolektora u centru grada", prije dva dan počela je prikupljanje potpisa.

Građani koji se protive kazali su da je mjesto na kom je lokalna vlast planirala izgradnju jedno je od gradskih kupališta, a na nekoliko metara godinama treniraju mlađe sekekcije fudbalera.

Izgradnja kolektora godinama je bila goruća tema u Danilovgradu koji nema riješeno pitanje prečišćavanja otpadnih voda, već se kanalizacija direktno izliva u rijeku Zetu koja je prošle sedmice od Vlade proglašena Parkom prirode.

Tagovi