Društvo

UCG poklonio Cetinju 17 računara

Izvor MINA

Univerzitet Crne Gore donirao je Cetinju 12 lap top i 5 desk top računara, koje će lokalna uprava preusmjeriti učenicima seoskih škola, saopšteno je nakon susreta gradonačelnika Cetinja Aleksandra Kašćelana i rektora UCG Danila Nikolića.

Kašćelan je kazao da je njihovo partnerstvo ozvaničeno Memorandumom o saradnji i da će biti nastavljeno konkretnim djelima i aktivnostima.

UCG ovim gestom pokazuje ne samo da je ustanova obrazovanja i akademskog stasavanja, nego i odgovoran partner lokalnoj zajednici“, rekao je Kašćelan.

On se rektorom dogovorio da računari budu dodijeljeni učenicima seoskih škola na Rijeci Crnojevića i na Trešnjevu.

"Kako bi se ohrabrili da budu još bolji, ali i podržali napori njihovih roditelja i nastavnika da im obezbijede adekvatne uslove za obrazovanje", podsjetio je Kašćelan.

Nikolic je kazao da je UCG prepoznat kao društveno odgovorna ustanova, navodeći da su organizovane i brojne akcije u kojima su školama poklanjani nastavni materijali, udžbenici i knjige.

Informatička pismenost nameće se kao neminovnost savremenog doba u svim segmentima života. Ovim skromnim poklonom željeli smo da podržimo Cetinje u namjeri da sva njena djeca imaju jednake mogućnosti za pristup znanju",kazao je on.

Prema njegovim riječima, ovo je ulaganje u budućnost, jer će mnoga od te djece u narednih nekoliko godina biti i naši studenti“, kazao je on.

Kako su naveli iz UCG u osnovnim školama „Boro Vukmirović“ na Rijeci Crnojevića i „Šunjo Pešikan“ na Trešnjevu nastavu pohađa 19 učenika.

Poklonjeni računari su reparirani, a korišćeni samo u toku sjednica Senata UCG. Prijestonica Cetinje doniraće dva nedostajuća računara.

Škola „Šunjo Pešikan“ na Trešnjevu sledeće godine obilježiće 150 godina rada

Tagovi

UCG