Društvo

EPCG dobila međunarodne ISO sertifikate

Autor mondo.me Izvor MINA

Predstavnici kompanije SGS, jedne od najprestižnijih svjetskih kuća za serfifikaciju, uručili su danas Elektroprivredi (EPCG) sertifikate za integrisani sistem menadžmenta.

Izvor: Promo/Logo epcg

EPCG su dodijeljeni sertifikati za sisteme menadžmenta kvalitetom, životnom sredinom i bezbjednošću i zdravljem na radu.

“Sertifikati su dodijeljeni nakon što je tim provjerivača SGS-a, u posljednjih nekoliko mjeseci, realizovao sertifikacionu provjeru primjenjujući vrlo visoke zahtjeve SGS globalnih procedura. Na ovaj način EPCG je svrstana u red modernih evropskih kompanija u oblasti proizvodnje, trgovine i snabdijevanja električnom energijom, koje poslovanje zasnivaju na tim internacionalnim standardima”, saopšteno je iz EPCG.

Izvršni direktor EPCG, Igor Noveljić, rekao je da su u kompaniji svjesni da efikasno upravljanje složenim i infrastrukturno veoma zahtjevnim sistemom, pored stručnosti kadra, podrazumijeva i uređenu dokumentaciju primjenljivu u praksi.

“Zato smo se i opredijelili za uvođenje i primjenu poslovanja po svim zahtjevima međunarodnih standarda”, saopštio je Noveljić.

Predsjednik Odbora direktora EPCG, Đoko Krivokapić, naveo je da su uvedena interna pravila i postupci, odnosno procedure sa pratećom dokumentacijom, koja su unaprijedila poslovni sistem EPCG.

“Veoma je važno što smo, kao najznačajnije preduzeće u crnogorskoj ekonomiji, uskladili poslovanje sa evropskom legislativom i sada još spremniji možemo da sarađujemo sa velikim svjetskim korporacijama, koje su spremne da ulažu u naš energetski sektor”, dodao je Krivokapić.

Generalni direktor SGS za region, Marinko Ukropina, rekao je da je tokom realizacije provjere, SGS-ov tim provjeravača utvrdio da je organizacija EPCG uspješno ispunila zahtjeve navedenih međunarodnih standarda.

“Time je potvrđena opredijeljenost najvišeg rukovodstva organizacije, kao i zaposlenih u organizaciji, za primjenu, održavanje i stalno unapređivanje poslovnog sistema u odnosu na zahtjeve standarda, sa osnovnim ciljem da se u kontinuitetu ispunjavanju zahtevi zainteresovanih strana”, zaključio je Ukropina.

Implementacija integrisanog menadžment sistema (IMS) u EPCG podrazumijeva striktnu primjenu zakonske regulative, strogo poštovanje i stalno unapređivanje postupaka i procedura, čime se obezbijedila dosljedna primjena najbolje prakse u svim oblastima djelovanja kompanije.

Tagovi