Društvo

Drama zbog blatnjave obuće osnovaca u Bijelom Polju!

Roditelji Severin i Gordana Obradović, se obratili ministru prosjvete Damiru Šehoviću zbog toga što je njihov sin, izbačen sa nastave zbog toga što je imao blato na obući!

Izvor: MONDO/Marko Tanasković

U pismu Ministarstvu oni su, kako kažu za Dan, upoznali nadležne institucije i javnost sa kojim problemima se susreću učenici Osnovne škole “Risto Ratković” u Bijelom Polju.

Oni su za podgorički dnevnik ispričali da je njihov sin imao bizaran problem nakon što se sa djecom igrao u dvorištu škole.

Kako je otoplilo stvorilo se blato koje se zalijepilo za njihovu obuću koje je, kako su nam kasnije rekli u školi, navodno remetilo higijenu. Učiteljica Ljilja Drpljanin nije im dozvolila da uđu u učionicu sa takvom obućom i o svemu obavijestila organizatora nastave Nevenku Bošković. Ona je nas pozvala i mi smo vrlo brzo stigli u školu”, kaže Severin Obradović i dodaje da je njegovom sinu, kao i njegovim drugarima saopšteno da idu kućama i prezuju se, odnosno obuju novu čistu obuću.

Roditelji su dodali da u školi nije obavezno prezuvanje, tako da niko nije obavezan da nosi sa sobom drugu obuću.

Razgovarali smo sa Boškovićevom, koja nam je pokazala prljave otiske, navodno od mog sina i trojice njegovih drugara. Pitao sam odakle im pravo da šalju dijete kući, kada kod nas nema nikog, s obzirom na to da smo ja i supruga na poslu, i da su djeca bila bez razloga izložena maltretiranju i opasnostima na putu do kuće i nazad”, reko je Danu otac dječaka.

Roditeljima je zasmetalo i zato što se organizatorka nastave  obraćala veoma glasno.

Obradović dodaje da je iz OŠ “Risto Ratković” ispisao stariju kćerku, koja je zajedno sa još pet učenica, prešla u OŠ “Marko Miljanov”, jer rukovodeći kadar škole nije želio da uvrsti njemački jezik u nastavu.

Organizatorka nastave u OŠ “Risto Ratković” Nevenka Bošković je demantovala sve navode Obradovića.

Ona je navela da je sve uradila sa dobrom namjerom, a ne da oduzme đacima pravo na nastavu.

Previše je bilo blata na njihovoj obući, tako da je u učionici bilo pravo ruglo. Željela sam da to spriječimo i uložimo napor da djeca ukoliko im je mokra obuća i čarape da ih promijene radi zdravlja. Svo troje djece je to poslušalo i uradilo, i vratilo se za desetak minuta. Samo dijete Obradovića nije”, ispričala je Bošković.

Ona je dodala da je na nju Obradović vikao, unosio joj se u lice i da je bila i preplašena i poručila da je pogriješila što odmah nije pozvala policiju da je zaštiti, navodi Dan.