Društvo

Izuzet izvještaj koji potvrđuje da je rad profesorice plagijat!

Autor mondo.me

Iz spisa predmeta protiv profesorice Pravnog fakulteta Bojane Lakićević na Osnovnom sudu izuzet izvještaj komisije u kojem se navodi da je plagirala naučni rad jer je nadležan Etički komitet Crne Gore.

Izvor: MONDO

Izvještaj Komisije Pravnog fakulteta, u kojem se navodi da je sada suspendovana profesorica tog fakulteta Bojana Lakićević Đuranović plagirala naučni rad, izdvojen je iz spisa predmeta koji se protiv nje vodi pred podgoričkim Osnovnim sudom, pišu Dnevne novine.

List navodi da je na jučerašnjem suđenju sutkinja Nada Rabrenović, kazala da taj izvještaj Komisije Pravnog fakulteta u daljem postupku ne može da se koristi kao dokaz, jer se radilo o nenadležnom tijelu, jer je nadležan Etički komitet Crne Gore.

Dnevne novine navode da je Predmetni izvještaj bio predložen kao ključni dokaz u tom predmetu, te da je sačinjen po nalogu Senata Univerziteta Crne Gore u postupku koji se vodio pred tom visokoškolskom ustanovom.

Stranke imaju pravo žalbe Višem sudu u roku od tri dana od dana prijema pisanog otpravka rješenja.

Državni tužilac Vukas Radonjić prethodno je kazao da je UCG donio odluku o formiranju Komisije Pravnog fakulteta, u skladu sa ovlašćenjem sadržanim u Statutu Univerziteta, odnosno da je Senat taj koji formira Komisiju, što je i učinjeno.

Branilac okrivljene, advokat Goran Velimirović, kazao je da se Senat naknadno oglasio nenadležnim, što upućuje na to da su i ostali organi nenadležni za odlučivanje.

Članovi Komisije Pravnog fakulteta su bili dekanica Aneta Spaić i profesori tog fakulteta Dražen Cerović i Marko Dokić.

Dnevne novine podsjećaju da je Lakićević-Đuranović na prošlom ročištu negirala da je plagirala specijalistički rad studenta Đorđija Drinčića, uz isticanje da je predmetna optužnica nastala usljed pritiska i medijske kampanje koja se vodi protiv nje.

Tužilaštvo je tereti za povredu moralnih prava autora i interpretatora, odnosno da je u periodu od 13. do 17. decembra 2018. godine pod svojim imenom djelimično objavila primjerak tuđeg autorskog djela.

Tagovi