Društvo

Saradnja sa tržištem Južne Amerike imala bi pozitivne efekte na naš turizam

Autor mondo.me Izvor MINA

Uspostavljanje saradnje sa dalekim tržištem Južne Amerike imalo bi pozitivne efekte na sveukupan razvoj Crne Gore kao turističke destinacije, ocijenio je državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma, Damir Davidović.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, primio danas ambasadora Meksika u Crnoj Gori, Marka Antonija Garsiju Blanka sa kojim je razmotreno unapređenje saradnje dvije zemlje u oblasti turizma.

Davidović je upoznao Garsija Blanka sa aktivnostima koje se sprovode u Crnoj Gori i aktuelnim politikama i ciljevima u oblasti turizma. On je ocijenio da bi uspostavljanje saradnje sa dalekim tržištem Južne Amerike imalo pozitivne efekte na sveukupan razvoj Crne Gore kao turističke destinacije. Davidović je najavio da će biti preduzete sve neophodne aktivnosti za realizaciju promocije Crne Gore u Meksiku i istakao da od toga očekuje konkretne rezultate.

Garsija Blanko pohvalio je napredak koji Crna Gora bilježi u oblasti turizma iz godine u godinu i istakao da, iako ekonomski različite zemlje, Crna Gora i Meksiko mogu da uspostave kvalitetnu stratešku saradnju i razmjenu u oblasti turizma.

On je upoznao Davidovića sa održavanjem sajma „Tianguis Turistico“ u martu sljedeće godine i naveo da je dobrodošlo predstavljanje Crne Gore. Garsija Blanko je kazao da meksički turisti percipiraju Crnu Goru kao egzotičnu i privlačnu destinaciju i da postoji veliko interesovanje investitora za Crnu Goru.

„Tianguis Turistico“ u Meksiku je najvažniji događaj turističkog sektora u Južnoj Americi, na kojem se okupljaju preduzetnici, hotelijeri, turistički agenti, turoperatori i specijalizovani mediji turističke privrede iz više od 80 država svijeta.

On je ocijenjen kao profesionalan, dinamičan i visoko produktivan događaj na međunarodnom nivou, koji omogućava interakciju zainteresovanih strana.

„Tianguis Turistico“ sljedeće godine biće održan u Jukatanu, od 20. do 22. marta.