Društvo

Pasoši se ponovo izdaju nesmetano i u roku!

Izvor MINA Izvor Vijesti

Nakon kraćeg perioda u kojem su pasoše mogli dobiti samo hitni slučajevi, svi građani bez izuzetka, putna dokumenta ponovo će dobijati za najviše 15 dana, kazali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Izvor: MONDO

Resor Mevludina Nuhodića neko vrijeme nije bio u mogućnosti da izdaje pasoše u zakonom propisanim rokovima, a kašnjenja su, kako su ranije kazali, izazvana “neočekivanim tehničkim problemima kod autorizovanog dobavljača obrazaca”.

Tehnički problem je otklonjen, te se svi zahtjevi za izdavanje pasoša, rješavaju uobičajenom dinamikom i u skladu sa zakonskim rokovima”, kazali su “Vijestima” iz MUP-a.

MUP je, kako su rekli ranije, sa autorizovanim dobavljačem sklopio ugovor o nabavci obrazaca za izdavanje putnih dokumenata 9. maja, a dobavljač je, prema ugovoru, trebalo da obrasce isporuči do 9. oktobra.

Dobavljač je, u međuvremenu, kako su ranije rekli iz MUP-a, obavijestio taj resor da iz opravdanih razloga nastalih usljed tehničkih problema, nije u mogućnosti da ispoštuje taj rok.

Dugogodišnji, autorizovani dobavljač je MUP-u izvršio isporuku obrazaca pasoša, u prethodno najavljenom roku, 15. novembra, te je u dane vikenda Ministarstvo preduzelo aktivnosti kako bi svi pasoši, po zahtjevima građana, bili odštampani i kako bi građani mogli da iste preuzmu”, kazali su iz tog resora, ne navodeći i ime dobavljača.

Prema dostupnim podacima, dugogodišnji dobavljač obrazaca identifikacionih dokumenata, pasoša i ličnih karata, je američka kompanija Entrust Data Card Corporation.