Društvo

Hotel Princes otpisao dio duga zbog kojeg profesorica filozofije gladuje

Autor mondo.me

Hotel Princes doo Bar otpisao je 10.000 eura duga profesorici filozofije u Gimnaziji “Slobodan Škerović” Jasminki Milošević, koja zbog zaduživanja za organizaciju manifestacije Filozofska olimpijada gladuje i prima samo 47 eura!

Izvor: MONDO

Ova profesorica optužila je inistitucije da nisu htjeli da pomognu organizaciju prestižnog takmičenja učenika, zbog čega ona i njena nevladina organizacija Udruženje nastavnika filozofije duguju ukupno 30.000 eura, piše Dan.

Direktor Hotela Princes Marko Nikolić ističe da je ovo način na koji vide svoju društvenu odgovornost.

Razumijevaći značaj Filozofske olimpijade, hotel Princes je 2018. godine odobrio 797 noćenja ukupno 212 gostiju, iako smještaj nije unaprijed plaćen. U komunikaciji sa profesoricom Milošević uoči olimpijade, hotel je dao najniže moguće cijene, čime je sponzorisao olimpijadu”, rekao je Nikolić za Dan.

On je naveo da je ukupan račun iznosio 27.334 eura, a dug je na jučerašnji dan bio 22.834 eura.

Otpis 10.000 eura je najmanje što smo mogli da uradimo nakon saznanja da jedna profesorica gladuje da bi našem hotelu platila za smještaj učesnika Filozofske olimpijade, đaka i njihovih profesora, koji su prošle godine došli u Bar iz 50 zemalja svijeta”, dodao je Nikolić u izjavi za podgorički dnevnik.

Jasminka Milošević, privukla je pažnju javnosti, kada je na fejzbuku objavila da njena mjesečna primanja iznose 47 eura, zbog čega nije u prilici da ima obroke svakog dana.

Ona je generalna sekretarka NVO "Udruženje profesora filozofije", koje je 2018. organizovalo 26. Međunarodnu filozofsku Olimpijadu, pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete.

Troškovi Olimpijade iznosili su 48.000 eura, od čega je NVO raspolagala sa oko 12.000 eura. Da bi troškovi bili podmireni, Milošević je na sebe preuzela obavezu pronalaženja ostatka sredstava. Ona se tako za potrebe Olimpijade, zadužila u restoranima, hotelima, računarskim radnjama očekujući da će Ministarstvo prosvete pokriti troškove Olimpijade. Kako se to nije dogodilo, svi dugovi su stigli na njen račun.



Tagovi

Bar