Društvo

PRVI U REGIONU: Podgorica dobila taksi vozila na električni pogon!

Autor mondo.me Izvor Dnevne novine

Podgorica će biti prvi grad u regionu koji će dobiti usluge prevoza građana električnim vozilima!

Podgorica uskoro dobija taksi službu sa automobilima isključivo na električni pogon, pišu Dnevne novine.

Riječ je o šest Tesla vozila (Model S) koji su već u glavnom gradu a početak pružanja luksuznih taksi usluga u automobilima na električni pogon očekuje se tokom narednih sedmica.

Koordinator na projektu Tesla Cluba Milan Prodanović, rekao je za podgorički dnevnik da je u planu širenje flote Tesla vozila a naručivanje i rezervisanje taksi vožnji funkcionisaće isključivo putem njihove aplikacije “TeslagoApp”.

On je objasnio da se radi o najsavremenijoj aplikaciji tog tipa (nalik Uberu i Yandexu), koja omogućava mnogo kvalitetniju, transparentniju i efikasniju uslugu koja podrazumijeva praćenje kad stiže vozilo, procjenu koštanja vožnje, informacijea o vozilu, vozaču, itd.

Prodanović je za Dnevne naveo da je riječ o izuzetno skupim vozilima, ali će cijena vožnje biti prilagođena sredini i biti tek nešto viša od cijena ostalih kompanija.

On je dodao da Podgorica trenutno nema dovoljno punjača za električne automobile, tako da su oni, prije više od pola godine započeli projekat postavljanja električnih punjača, prije svega za sopstvene potrebe, ali su, kako je dodao,  omogućili i ostalima da se pune besplatno za sada.

Tagovi