Društvo

Albanac više puta upozoren: Državni simboli se moraju poštovati

Autor mondo.me

Albanac I.D.(64), koji je kažnjen sa 300 eura i protjeran iz Crne Gore na mjesec dana zato sto je istakao albansku zastavu na XIII jubilarnoj Krajinskoj “Koštanijadi”, i ranije je više puta upozoren zbog isticanja zastave

Ilustracija
Izvor: Mondo/Goran Sivački

U cilju sprječavanja eventualnih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru u odnosu na nepropisno isticanje državnih simbola drugih država na teritoriji Crne Gore, a povodom događaja u Baru koji je izazvao pažnju javnosti iz Uprave policije obavještavaju sledeće:

"Uprava policije je protiv I.D. (64) državljanina Republike Albanije nadležnom sudu za prekršaje podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru. On je na XIII jubilarnoj Krajinskoj Koštanjijadi narušio javni red i mir na način što je istakao zastavu Republike Albanije.  Njemu je izrečena novčana kazna u iznosu od 300 eura, a na osnovu  Zakonu o prekršajima za njega je izrečena i zaštitna mjera protjerivanja stranca sa teritorije Crne Gore u trajanju od mjesec dana", saopšteno je iz Uprave policije.

Ovo lice je više puta boravilo na teritoriji Crne Gore i na događajima isticalo zastavu Republike Albanije ali on je od strane policijskih službenika upozoren.

"Uprava policija podsjeća da se zakon mora poštovati i da su zakon su dužni da poštuju svi koji žive i borave na teritoriji Crne Gore. Zbog ovog prekršaja biće procesuirano svako lice koje se bude ponašalo na navedeni nezakoniti način", saopšteno je iz policije.

Državni simboli se moraju poštovati na način na koji propisuje zakonska regulativa.