Društvo

POČELO SALUŠANJE ČLANOVA RTV PODGORICA POVODOM IMENOVANJA OTAŠEVIĆA

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Postupajući tužilac je dao nalog za prikupljanje potrebnih obavještenja

Izvor: MINA

U Osnovnom državnom tužilaštvu juče je počelo saslušanje članova Savjeta Radio-televizije Podgorica (Gradska RTV), po prijavi nevladine organizacije Media centar, u vezi sa imenovanjem Vladimira Otaševića prvo za vršioca dužnosti, a onda i za generalnog direktora tog lokalnog emitera, saznaju “Vijesti” u podgoričkom ODT-u.

“Povodom Vašeg pitanja, obavještavam Vas da je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici ovim povodom formiran predmet. Predmet se nalazi u postupku izviđaja. Postupajući tužilac je dao nalog za prikupljanje potrebnih obavještenja”, rečeno je “Vijestima” zvanično iz institucije, kojom rukovodi Duško Milanović.

Predsjednica Savjeta RTV Podgorica Vesna Radulović juče je “Vijestima” kazala da se vraća sa puta i da nije skoncentrisana za razgovor sa novinarko, pišu Vijesti.

NVO Media centar podnio je ODT-u 1. jula krivičnu prijavu protiv Otaševića i NN lica kao saizvršilaca.

“…Odnosno podstrekača ili pomagača, koji su prilikom kandidovanja za v.d. izvršnog direktora RTV Podgorica i kasnije konkurisanja za istu funkciju, onemogućili druga lica, koja ispunjavaju uslove da budu izabrana, ne pridržavajući se pravila, te diskriminisali ostale učesnike i povrijedili ravnopravnost davanjem neistinitih javnih isprava i povredom procedure izbora”, stoji u prijavi nevlladine organizacije na čijem je čelu Goran Đurović.

Time su, smatraju u Media centru, izvršili više djela u sticaju - povreda ravnopravnosti, diskriminacija, falsifikovanja, zloupotreba službenog položaja, nezakonit uticaj, nabvvođenje na nezakonit uticaj.

“…Sve na krajnje namjeran način u produženom trajanju sa direktnim umišljajem, odnosno potpunim stanjem svijesti i volje da se djelo učini i proizvedu negativne posljedice po javni interes Glavnog grada Podgorica i države Crne Gore odnosno htjenjem da se djelo izvrši i učine negativne posljedice kontinuirano u višemjesečnom periodu”, navodi se u krivičnoj prijavi.