Društvo

Preduzeće Pogrebne usluge proširiće novo Gradsko groblje u vrijednosti od 280 hiljada eura

Autor Teodora Orlandić

U najavi je tender za još jedno proširenje pogrebnih kapaciteta, izjavila je Bojana Klikovac, zamjenica direktora tog preduzeća.

Izvor: MONDO

Usljed nedostatka parcela sa grobnim mjestima u Podgorici, preduzeće Pogrebne usluge proširiće novo Gradsko groblje sa dvoukopnim i četvorukopnim grobnim mjestima, u vrijednosti od 280 hiljada eura dok je u najavi tender za još jedno proširenje pogrebnih kapaciteta, izjavila je za Gradsku Klikovac.

Radovi na trećoj parceli novog gradskog groblja na Ćemovskom polju sa 224 novih grobnih mjesta, biće završeni do kraja mjeseca, kazali su za Gradsku iz preduzeća Pogrebne usluge.

Kako kaže, građani će biti u mogućnosti da po zahtjevu na najefikasniji način, regulišu zakup mjesta čija će vrijednost iznositi od 2.752 eura do 4.974 eura. Pogrebne usluge raspolažu i sa novim kombi vozilom u cilju efikasnijeg prevoza pokojnika.

„Krajem ove, ili početkom sledeće godine imamo u planu izgradnju još jedne parcele a na toj parceli će biti 264 grobna mjesta i sve će one biti dvoukopne grobnice jer nam se taj tip najviše traži“, istakla je Klikovac.

Kupovinom novih vozila, objašnjava Klikovac, građanima su se obezbijedili najbolji mogući uslovi u njihovim najtežim trenucima.

„Jedno je namijenjeno za prevoz pokojnika, a drugo za održavanje saobraćajnica na groblju , a imamo I električno vozilo, čuveni komšo koji po zahtjevu vozi građane do parcele koju žele da posjete“, kazala je Klikovac.

Iz Pogrebnih usluga apeluju na sve građane koji zakupom parcele nisu izmirili svoj dug prema ovom preduzeću, da to učine do kraja godine kako bi izbjegli određene sankcije, a najbrži način je, kako zaključuju, online putem web sajta preduzeća.