Društvo

ADA PLJEVLJA SVE BLIŽA STEČAJU! Opština će preuzeti upravljanje?

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Zbog blokade računa zaposlenima kasne zarade.

Izvor: MONDO/Katarina Drašković

“Mislim da je stečaj realan, ali ni on ništa ne rješava”, rekao je Vukićević

Najavio je da će se narednih dana obratiti Vladi, koja je većinski vlasnik dvorane, kako bi dobili instrukcije - šta dalje da rade.

“Jer više ovako ne možemo”, rekao je Vukićević.

On se nedavno obratio Čistoći molbom za privremeno ukidanje blokade, ali kaže da još nijesu dobili odgovor, pišu Vijesti.

“Obraćamo vam se zahtjevom za privremeno ukidanje blokade računa SC Ada kako bismo bili u mogućnosti da finansijski funkcionišemo i nastavimo sa radom dok se ne riješe nagomilani problemi i finansijska situacija. Naime, povodom rješavanja teške finansijske situacije u SC Ada kao i blokade računa zbog neizmirenih obaveza, prije nekoliko dana je u Podgorici održan sastanak predstavnika Opštine Pljevlja i Vlade Crne Gore. Na sastanku kojem je prisustvovao i član Upravnog odbora SC Ada razgovarano je o mogućnostima za prevazilaženje trenutne situacije. Kako bismo nastavili sa radom i bili operativni dok se ne riješe ove finansijske poteškoće, molimo vas da nam izađete u susret i privremeno uklonite blokadu računa. Ovaj korak je ključan za naše trenutno funkcionisanje i nastavak rada u interesu svih zainteresovanih strana”, navodi se u dopisu koji je Vukićević uputio 20. septembra.

Zbog blokade računa zaposlenima kasne zarade, pišu Vijesti.

“Treću platu zarađujemo, a ne možemo ni dugove povjeriocima da izmirimo”, rekao je Vukićević.

Zbog blokade računa na iznos od oko 70 hiljada eura, i nemogućnosti izmirivanja obaveza, Elektroprivreda je raskinula reprogram duga za utrošenu električnu energiju, pa u dvorani očekuju da im uskoro isključe i struju.

Zaključno sa avgustom dug Ade za struju iznosi više od 50.000 eura.

Opština Pljevlja spremna je da preuzme upravljanje i vlasništvo od države nad Sportskom dvoranom Ada, ukoliko sadašnji vlasnici izmire zaostala dugovanja, kazao je “Vijesrima” potpredsjednik Opštine Darko Gazdić, koji je nedavno na sastanku u Podgorici o tome razgovarao sa predstavnicima Vlade.

Gazdić je rekao i da bi Opština učestovala u izmirenju zaostalog duga procentualno svom udjelu u vlasništvu dvorane.

Opština Pljevlja vlasnik je 12,89 odsto dvorane, Vlada - Ministarstvo finansija 57,88 odsto, Direkcija javnih.