Društvo

VIŠI SUD: OBRUŠIO SE PLAFON, NETAČNO DA JE WC ŠOLJA PROPALA U KRIVIČNU PISARNICU

Iz Višeg suda u Podgorici danas su demantovali informaciju

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Iz Višeg suda u Podgorici danas su demantovali informaciju koju su juče objavili mediji da je WC šolja propala u pisarnicu tog suda. Istina je, tvrde, da se u prostoriji u kojoj se nalazi krivična pisarnica Višeg suda obrušio dio plafona.

Reagovanje Višeg suda prenosimo integralno

Povodom teksta objavljenog na portalu Vijesti pod naslovom “WC šolja iz toaleta sa prvog sprata Višeg suda, propala u krivičnu pisarnicu” (koji je preuzeo i Mondo) i teksta objavljenog na portalu E TV, pod naslovom “SKANDALOZNO: WC šolja sa prvog sprata Višeg suda propala u krivičnu pisarnicu”, Viši sud demantuje ovu informaciju.

Naime, istina je da se u prostoriji u kojoj se nalazi krivična pisarnica Višeg suda obrušio dio plafona, što je i saopšteno za portal Vijesti.

Sanacija nastalog problema i utvrđivanje preciznog uzroka istog je u toku, a navedeno je u nadležnosti Uprave za imovinu.

Istovremeno, za portal Vijesti neposredno prije objave ovog teksta iz Višeg suda je saopšteno i da su netačna njihova saznanja o tome da je sa prvog sprata Višeg suda pala WC šolja u navedenu prostoriju, koja informacija je uprkos tome objavljena, dok se portal E TV Višem sudu nije obraćao za informisanje povodom ove teme.

Predsjednik Višeg suda stoji na raspolaganju da se autori ovih tekstova, u ponedeljak, neposrednim uvidom uvjere u neistinu plasiranih informacija.

Jeftinim senzacionalizom, autori navedenih tekstova obmanuli su javnost.