Društvo

Spašeno trogodišnje dijete iz zapaljenog stana: Vatrogasac-heroj iz Rožaja uspio da izvuče zarobljenog dejčaka

Autor Jana Desovski

Vatrogasci postali heroji Rožaja, izveli spektakularnu akciju evakuacije iz zapaljenog stana.

Izvor: MONDO/Milica Mrvaljević

Prava drama odigrala se sinoć u Rožajama, kada su vatrogasne jedinice izvele herojsko spasavanje trogodišnjeg djeteta iz zapaljenog stana. Požar je izbio u stambenoj zgradi u centru grada, a vatrena stihija brzo se proširila, ostavljajući porodicu zarobljenu u stanu na trećem spratu.

"Vatrogasne ekipe su stigle na lice mjesta u rekordnom roku i odmah započele akciju spasavanja. Uprkos gustoj dimnoj zavjesi i ekstremnim temperaturama, vatrogasac je uspio da probije do jeteta, koje je ostalo zarobljeno u sobi. Hrabro je iznio dijete na sigurno, dok je ostatak tima gasio vatru".

Ljekari su odmah pregledali dijete, koje je zbog udisanja dima prevezeno u bolnicu. Srećom, zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, dijete je van životne opasnosti i nalazi se pod stalnim nadzorom lekara.

"Stanari zgrade pohvalili su hrabrost i posvećenost vatrogasnih službi, ističući njihovu profesionalnost i brzinu reakcije. Uzrok požara se još uvek istražuje, ali prve indicije ukazuju na to da je kvar na električnim instalacijama mogao biti uzrok nesreće".

Možda će vas zanimati