Društvo

SINDIKALNA ORGANIZACIJA GLAVNOG GRADA SE OBRATILA POLITIČARIMA

Autor Anđela Vukčević Izvor Antena M

Navode da se saopštenjem koje dolazi od čelnika Glavnog grada očigledno pokušava skrenuti pažnja sa ključnih životnih i radničkih pitanja na politiku.

Izvor: PGbiro

“Radnička prava i njihovi zastupnici neće biti eliminisani ni prijetnjama, ni manipulacijama, jer radnici Glavnog grada zaslužuju poštovanje, a ne zastrašivanje i formiranje „uspavanih sindikata“ koji će služiti interesima nekolicine,a ne onima koji svakodnevno stvaraju i rade”, navodi se u otvorenom pismu koje su poslali svim političarima.

Navode da se saopštenjem koje dolazi od čelnika Glavnog grada očigledno pokušava skrenuti pažnja sa ključnih životnih i radničkih pitanja na politiku.

“Borba za prava radnika nije „teška“, već neophodna, a naš sindikat će se nepokolebljivo zalagati za transparentnost, zakonitost i dostojanstven tretman svih zaposlenih”, navodi se u pismu.

Tvrde da je jasno da političari pukušavaju sve iskoristiti kao oružje za izbore koji su za dva dana.

“Ali mi, radnici, smo stvarni Ijudi.Nas ne zanima ko će sjedjeti u kojoj fotelji — nas interesuje kora hljeba i sigurnost naših porodica”, kazali su iz Sindikalne organizacije Glavnog grada.

Poručuju da političari moraju zapamtiti da su tu zbog građana, a ne obrnuto.

“Svaka vaša odluka utiče na naše živote, ne samo na vaše političke poene. Sjetite se ko je zaista važan u ovom procesu”, navodi se u pismu.

Poručuju da navodna podrška koju sekretarka Slađana Andušić dobija ne može sakriti ozbiljne zloupotrebe položaja, kontinuirani mobing, prijetnje i druge nepravilnosti koje su već prijavljene nadležnim institucijama i uredno dokumentovane.

“Iza maske borbe protiv „bezakonja“,jasno su prisutni revanšizam i sistematsko gušenje radničkih prava”, navodi se u saopštenju.

Sindikalna organizacija Glavnog Grada već je preduzela pravne korake kako bi zaštitila svoje članove.Takođe,postupci će biti pokrenuti i pred međunarodnim institucijama,uključujući Međunarodnu organizaciju rada.

”Poštovana gradonačelnice, sekretarko i ostali čelnici Glavnog grada, politika je za poslaničke i odborničke klupe. Pustite nas, obične Ijude,da živimo normalnim životom u kom nismo pioni ničijih političkih igara”, navodi se u pismu.

Apeluju na sve političare da zaštite radnička prava kao temelj stabilnog i pravednog društva.

“ U vremenu kada su izbori pred vratima, pozivamo vas da stavite interes radnika ispred svih političkih poena. Naši radnici zaslužuju sigurnost, dostojanstvo i zaštitu njihovih prava”, zaključili su iz Sindikalne organizacije Glavnog grada.