Društvo

Mojkovac: Raspisan tender za izgradnju mosta na Tari 3,2 miliona eura

Autor Vasilisa Grgurević

Uprava za saobraćaj raspisala je 3.199.240 eura vrijedan tender za izgradnju mosta preko rijeke Tare, na dionici puta od Mojkovca, mjesta Podbišće do skijališta Vragodo.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Ovaj tender je raspisan 19. septembra i trajaće do 21. oktobra, navodi se u tenderskoj dokumentaciji na sajtu za Crnogorske elektronske javne nabavke (CeJN). Ovaj projekat je dio rekonstrukcije puta Mojkovac-Lubnice, a mostom bi se otvorio put ka skijalištu Vragodo, čiju valorizaciju Opština Mojkovac već duže vrijeme planira.

U dokumentaciji piše da izvođači radove na ovoj dionici moraju da izvedu za najmanje 14 mjeseci, te da rok izgradnje ne smije da pređe dvije godine. Ističe se i da je garantni rok za ovaj projekat dvije godine. Osim toga, izvođač mora da dostavi i garanciju za dobro izvršenje ugovora, u iznosu od deset 10 odsto vrijednosti ugovora, koja važi dva mjeseca duže od roka za izvođenje radova.

“Naručilac će aktivirati garanciju ako je raskid ugovora nastao zbog neispunjena ugovorenih obaveza nastalih činjenjem ili nečinjenjem izvođača. Mora da dostavi i polisu osiguranja od profesionalne odgovornosti, sa rokom važenja do izvršenja ugovora, u skladu sa zakonom, a suma osiguranja ne može biti manja od 100.000 eura”, piše u tenderskoj dokumentaciji.

Dionicu puta Mojkovac-Vragodo dugu osam kilometara, prethodno je gradila kompanija “Bemax”, a projekat je koštao 13,2 miliona eura. Ministarka turizma Simonida Kordić je pri posjeti Mojkovcu u avgustu, kazala da je most na Tari prioritetni projekat koji će turistima u tom gradu obezbijediti i bolji pristup skijalištu “Žarski”.