Društvo

POGLEDAJTE NOVE MOĆNE PRESRETAČE KOJI ĆE "LOVITI" NAŠIM CESTAMA!

Autor Anđela Vukčević

Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja sa modernizacijom saobraćajne policije, a u cilju poboljšanja bezbjednosti na putevima, za potrebe Mobilne jedinice saobraćajne policije nabavljena su dva nova presretača marke BMW 430D X Drive.

Izvor: Uprava policija

Ova vozila, opremljena naprednim tehnologijama za detekciju saobraćajnih prekršaja, već su uključena u svakodnevni rad i značajno će unaprijediti nadzor saobraćaja. Povećana brzina i efikasnost reakcije na prekršaje kao što su prekoračenje brzine, agresivna vožnja i nepoštovanje saobraćajnih propisa, direktno će doprinijeti poboljšanju bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Sa odličnim tehničkim karakteristikama, kao što je ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od 5,3 sekunde i maksimalnom brzinom od 250 km/h, ovi presretači omogućavaju policiji brz i efikasan odgovor u hitnim situacijama. Vozila su opremljena kompletnom svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, kao i najmodernijim radarskim uređajima za precizno evidentiranje prekršaja u realnom vremenu.

Očekuje se da će ovi presretači doprinijeti smanjenju broja saobraćajnih nesreća, kao i preventivnom djelovanju, omogućavajući policiji da bude stalno prisutna na ključnim saobraćajnicama. Ovo je samo jedan u nizu koraka koji Ministarstvo preduzima kako bi poboljšalo saobraćajnu bezbjednost i stvorilo sigurnije puteve za sve građane.