Društvo

"STOP SAOBRAĆAJNOJ NEKULTURI U PODGORICI": ZA PRVIH SEDAM DANA AKCIJE NAPISANO 175 KAZNI

Autor Vasilisa Grgurević

Koordinacija Uprave za inspekcijske poslove i Uprave policije pokazala se kao dobar potez, ali centar Podgorice je i dalje opterećen jer građani parkiraju automobile na zabranjenim površinama, kazao je gradski menadžer Luka Đukanović.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Za prvih sedam dana akcije “Stop saobraćajnoj nekulturi u centru Podgorice“, Uprava za inspekcijske poslove napisala je preko 100, a Uprava policije 75 prekršajnih naloga, saopštili su iz gradske uprave za Gradsku RTV. Apelovali su na građane da ne koriste pješačke zone za parkiranje i najavili izgradnju parkinga u centru Podgorice.

“Smatrali smo da će biti bolji odziv u smislu kulture građana, međutim, naše službe svakodnevno imaju veliki obim posla. Još je rano govoriti o nekim konkretnijim stvarima, odnosno da je manje vozila prisutno u centru grada – nije to slučaj nažalost“, ističe Đukanović.

Kaže da je tokom akcije napisano 75 prekršajnih nalog od strane Uprave policije, uz ocjenu da su novčane kazne za nepropisno parkiranje male.

“Zašto je važna koordinacija nadležnosti? Upravo zbog tih različitih nadležnosti Uprave za inspekcijske poslove, Komunalne policije i Uprave policije. Samim tim će uskoro na Skupštini u narednom periodu definitivno na dnevnom redu biti izmjena kaznene politike“, dodaje on.

Saobraćajnu nekulturu suzbiće zatvaranje centra grada za saobraćaj, naveo je Đukanović dodajući da će uskoro biti zatvoren i dio Bokeške ulice uz Trg nezavisnosti.

“U toku je izgradnja parkinga kod stadiona, kao i proširenje postojećeg kod Kasarne “Morača” što će kratkoročno pomoći da se centar rastereti”, zaključio je Đukanović.