Društvo

STANARI ZGRADA OKO LAMELE C NEPRIJATNO IZNENAĐENI ŠTO SU RADOVI NASTAVLJENI

Izvor Vijesti

"Povreda službenog pečata i nastavak radova predstavlja krivično djelo, te su protiv lica zatečenih u izvršenju nelegalnih aktivnosti podnijete krivične prijave"

Izvor: MONDO/Đina Radulović

Radnika danas nema, a pečat, skela i limenka piva i dalje su tu... To je slika sporne Lamele C ispod Ljubovića, nakon što su juče ponovo počeli radovi na zapečaćenom gradilištu. Stanari okolnih zgrada kažu da su bili neprijatno iznenađeni...

"Pitanje je sad da li se pravna aktivnost podudara sa onim što je stvarno na terenu i da li ljudi koji treba da obavljaju posao građevinske inspekcije i tako dalje, obavljaju svoj posao na pravi način. Dakle, da li mi kao stanari susjedne zgrade treba da prijavljujemo što se dešava ili neko treba zaista da radi svoj posao i da prati dešavanja na konkretnom slučaju sa kojim je upoznata cijela Crna Gora", rekla je za Televiziju Vijesti stanarka kvarta ispod Ljubovića Jelena Petrović.

Juče je urbanističko-građevinska inspekcija utvrdila da je došlo do nastavka izvođenja građevinskih radova, uprkos donesenim rješenjima o zabrani građenja, zatvaranju gradilišta, rješenju o rušenju i pokretanju postupka administrativnog izvršenja. I pored službenog pečata na gradilištu.

Iz Ministarstva prostornog planiranja i urbanizma saopštili su da je, zbog utvrđenih nepravilnosti, koje uključuju povredu službenog pečata i znaka, urbanističko-građevinska inspekcija obavijestila policiju, kako bi se preduzele dalje mjere s ciljem obezbjeđivanja zabrane nastavka građenja.

"Povreda službenog pečata i nastavak radova predstavlja krivično djelo, te su protiv lica zatečenih u izvršenju nelegalnih aktivnosti podnijete krivične prijave", saopšteno je iz Ministarstva prostornog planiranja i urbanizma.

"Mi smo zabrinuti zato što je u neposrednoj blizini dječiji park, mi smo zabrinuti za svoju djecu da ih pustimo u park, ili same do prodavnice, jer treba da gledamo da li će sa lamele pasti stiropor, lim, neki dio skele ili bilo šta drugo", kaže Petrović.

Dodaje da nemaju ništa protiv izgradnje i da razumiju ljude koji su kupili stanove, ali da država mora voditi računa o kvalitetu života građana u inače prenatrpanom kvartu.

"Živimo kako moje komšije kažu, u mravinjaku. Zgrade su toliko blizu da možemo bukvalno da se rukujemo preko balkona, to što nemamo drvored i zelenilo je posljedica svih dešavanja unazad godinama REZ I park koji imamo je dobijen na mišiće REZ A parking je posebna priča, naša svaka dvosmjerna ulica je postala jednosmjerna...", kazala je Petrović.

Iz Ministarstva su saopštili da će buduće aktivnosti biti realizovane u skladu sa odlukom Osnovnog suda u Podgorici od 26. januara, kojom je trenutno određena privremena mjera zabrane rušenja do pravosnažnog okončanja postupka.