Društvo

Lokacija u Nikšiću gdje su zakopane eutanazirane krave će biti dodatno sanirana i ograđena

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

„Pretpostavlja se da ima preko 20 grla divljači koji gravitiraju tamo. Ne sumnjamo u sve što nam je obećano i ako bude bilo sve tako biće sve u redu“, rekao je Škuletić.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Teren u Ljeskovom dolu, koji pripada Mjesnoj zajednici (MZ) Bogetići, a gdje su prije nekoliko dana zakopane uginule i eutanazirane krave oboljele od kju groznice, biće dodatno saniran, zaštićen i ograđen. To je dogovoreno na sastanku čelnika Opštine Nikšić i predstavnika Savjeta MZ Bogetići.

„Zadovoljni smo postignutim dogovorom. Odgovorili su pozitivno na naše zahtjeve da će to da se dodatno sanira i već na tome rade tri-četiri dana. Ogradiće pomenutu lokaciju mrežama i zaštitiće od divljači jer je prvog dana bilo evidentirano prisustvo divljači. Jedan od naših zahtjeva je bio da se slične situacije nikad više neće ponoviti na teritoriji naše Mjesne zajednice bez konsultacije sa Savjetom Mjesne zajednice. Zadovoljni smo odgovorom“, kazao je predsjednik MZ Bogetići, Mijajlo Škuletić nakon sastanka.

Istakao je da je sad glavno da se lokacija ogradi, jer koliko god da je nasuto materijala divlje životinje, posebno medvjedi, su u stanju da otkopajuleševe zaraženih životinja i da šire zarazu.

„Pretpostavlja se da ima preko 20 grla divljači koji gravitiraju tamo. Ne sumnjamo u sve što nam je obećano i ako bude bilo sve tako biće sve u redu“, rekao je Škuletić.

Kazao je da traže da nakon što se završi dodatna sanacija i ograđivanje terena lokaciju u Ljeskovom dolu sa predstavnicima Savjeta Mjesne zajednice Bogetići posjete ministar Vladimir Joković i direktor Uprave za bezbjednost hrane, fitosanitarne poslove i veterinu Vladimir Đaković.