Društvo

Čistoća: Klikovac pokazao nepoznavanje nadležnosti, zaduženi smo za održavanje čistoće javnih površina

Autor Anđela Vukčević

On je juče rekao da ruglo, nehigijena i nemar vladaju u centru Podgorice.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Podgoričko preduzeće Čistoća zadužena je za održavanje čistoće javnih površina na prostoru grada.

To se navodi u reagovanju te firme na jučerašnju objavu šefa Kluba odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Glavnog grada Andrije Klikovca.

On je juče rekao da ruglo, nehigijena i nemar vladaju u centru Podgorice.

"Još jedno podsjećanje, čak i za pojedine odbornike u Skupštini Glavnog grada, koji bi trebali znati nadležnosti privrednih društava čiji je osnivač Glavni grad. Ističemo, jer je odbornik Klikovac svojom objavom o 'ruglu, nehigijeni i nemaru u centru Podgorice' ili pokazao nepoznavanje gore navedenog, ili je ponovo pokušao 'smisliti' priču kojom će negativno komentarisati rad Čistoće", navodi se u reagovanju.

"Iako Podgoričani uglavnom dobro znaju, a često se govorilo i u medijima, podsjećamo da je predmetni prostor u centru grada u privatnom vlasništvu, pa je i obaveza održavanja higijene istog u nadležnosti vlasnika", rekli su.

Dodali su da su ekipe Čistoće juče uklonile komunalni otpad iako to nije u nadležnosti tog preduzeća, "ali nijesmo željeli da se ove fotografije zloupotrebljavaju ovih dana, iz svima poznatih razloga".

"Takođe su očišćene korpe koje se nalaze u atrijumu zgrada u Bloku IX, koje su bile pune velikih kesa 'kućnog' otpada, iako im to nije namjena. I o tome smo bezbroj puta govorili, nedavno je urađen i video na tu temu, ali pojedinci navike ne mijenjaju. Još jednom koristimo priliku da apelujemo na poštovanje pravila odlaganja otpada, zbog svih nas i zbog vrijednih ljudi koji se svakodnevno trude da nam zajedničke prostore učine ljepšim", zaključuje se.