Društvo

MILOVIĆ: RUKOVODSTVO SLUŽBE ZAŠTITE I SPAŠAVANJA TJERAJA VATROGASCE DA POTPIŠU DA SE ODRIČU PRAVA NA NADOKNADU

Autor Vasilisa Grgurević

"Vladavinu prava i izvršenje sudskih odluka, koje mjesecima odbija odlazeća gradonačelnica Injac, nakon 29. septembra dočekaće i Služba zaštite i spašavanja", zaključio je.

Izvor: Vlada Crne Gore

Umjesto da podgorički vatrogasci budu nagrađeni za prekovremeni rad i dežurstvo, rukovodstvo Službe zaštite i spašavanja Glavnog Grada, vatrogasce tjera već danima da potpišu da se odriču prava na naknadu po osnovu prekovremenih sati, saopštio je nosilac liste "Podgorička lista - Andrej Milović" na predstojećim vanrednim izborima u Podgorici Andrej Milović.

"Da stvar bude još skandaloznija, vatrogasci su prekovremene sate napravili na osnovu Naredbe o pripravnosti od 19. jula 2024. godine, kojom su obavezani da budu u stanju 24-satne pripravnosti, te da se u slučaju požara na poziv odmah odazovu, što su oni kao profesionalci radili cijelo ljeto", naveo je Milović.

Kazao je da je početak podgoričke kampanje posjetom zamjenika gradonačelnice Luke Rakčevića i predsjednika Crna Gore Jakova Milatovića, a juče i gradonačelnice Olivere Injac, "dokazao da njima vatrogasci služe isključivo za političku promociju i slanje slike biračima o lažnoj brizi o vatrogascima, da bi nakon toga, kada se kamere ugase, tjerali iste te vatrogasce da se odriču zarađenih prekovremenih sati".

"Kao gradonačelnik Podgorice neću dozvoliti da naši heroji, koji čuvaju naše domove i prirodu, budu zakinuti za jedan euro. Takođe, apelujem na vatrogasce da se ne odriču prekovremenih sati, već da se bore za svoja prava i svaki sat pošteno zarađen", rekao je Milović.

Možda ce vas zanimati