Društvo

KOVAČEVIĆ NALOŽIO DA SE UGINULE KRAVE IZ ŽUPE NIKŠIĆKE UKLONE

Autor Teodora Orlandić

Kovačević je kazao da su lokalne službe reagovale neadekvatno i da će to danas biti ispravljeno.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Opština Nikšić naredila je da se uginule zaražene krave, koje su zakopane u Župi nikšićkoj, uklone sa te pozicije i da se nađe druga adekvatna lokacija, saopštio je predsjednik lokalne samouprave i poslanik u Skupštini Crne Gore, Marko Kovačević.

Poslanica Demokratske partije socijalista Sonja Milatović kazala je, tokom današnjem skupštinskog zasijedanja, da je lokalno komunalno preduzeće u Župi zakopalo 50 krava koje su uginule usled zaraze kju groznicom i zatražila da se utvrdi odgovornost za incident zbog kojeg mještani danas strahuju za svoje zdravlje.

Kovačević je kazao da su lokalne službe reagovale neadekvatno i da će to danas biti ispravljeno.

„Čim su nas obavijestili o tome, naredili smo da se uklone sa te pozicije i da se odredi druga adekvatna lokacija“, rekao je Kovačević.

On je objasnio da je u pitanju bio nesporazum i da su, zbog hitnosti situacije, stari radnici Komunalnog upotrijebili prakse iz prošlosti, a koje nijesu bile dobre.

„Mi smo reagovali i ispravili našu grešku, a ispitaćemo i vidjeti ko je i kako tamo u prošlosti odlagao isti taj otpad“, rekao je Kovačević.

Uginule životinje su, prema navodima nevladinih organizacije, zakopane u mjestu Bunić, koje se nalazi na oko 20 metara od glavne saobraćajnice koja vodi do župskih naselja Oblatno, Zagrad, i na samo stotinu metara od Liverovićkog jezera.