Društvo

AUTOBUSKA LINIJA PODGORICA - AERODROM DO KRAJA SEPTEMBRA

Autor Gradska RTV

Realizacija se očekuje do kraja septembra, kazao je za Gradsku RTV direktor GP “Putevi”, Radoš Zečević, te dodao da intezivno rade na pronalaženju rješenja, kako bi poštovali aktuelni red vožnje.

Izvor: MONDO

U toku su dogovori o uspostavljanju autobuske linije Glavni grad-Aerodrom Zeta. Realizacija se očekuje do kraja septembra, kazao je za Gradsku RTV direktor GP “Putevi”, Radoš Zečević, te dodao da intezivno rade na pronalaženju rješenja, kako bi poštovali aktuelni red vožnje.

GP „Putevi“ zajedno sa Ministarstvom turizma, Sekretarijatom za saobraćaj, Aerodromima i ljudima iz Opštine Zeta traže način kako bi uveli redovne autobuske linije između Glavnog grada i Aerodroma Podgorica, no, postoje pitanja, koja prethodno treba riješiti, kazao je Zečević.

“Razgraničenje između Opštine Zete i Opštine Podgorica, tip autobusa koji će ići, mora biti luksuzniji od klasičnog. Nabaviti najmanje dva takva vozila“, pojašnjava Zečević.

Zečević vjeruje da će autobuska linija Glavni grad-Aerodrom Zeta zaživjeti do kraja septembra. No, kako navodi, ipak, postoje problemi nadležnosti.

„To bi se tretiralo kao međuopštinski prevoz. Mi za to nemamo dozvolu. Morali bi imati registrovano sjedište u Zeti. Činjenica je da je ovo vakum prostor, nijesmo razgraničeni još, pa bi mogli da budemo praktični, da ljudi imaju prevoz, pa neka se onda sve legalizuje i poštuje slovo zakona“, objašnjava Zečević.

Trenutno nema kapaciteta da se voze četiri glavne linije u Zeti, naglašava Zečević.

„Kupiti četiri autobusa koji će nam premostiti ovaj period i odgovoriti tim izazovima. Oni bi trebali za mjesec dana da budu tu“, poručuje direktor Puteva.

Posebno pitanje je, ističe, đački prevoz, te ako bude dobre volje, lako se, kaže Zečević, dogovoriti sa direktorima škole ili Ministarstvom prosvjete. A u toku su i intezivni pregovori o javnim nabavkama.

“Ako sve bude išlo kako treba, bez žalbe na javni tender, vjerujem da bismo tih desetak Sprintera imali do nove godine“, navodi Zečević.

Na teritoriji Glavnog grada trenutno saobraća 27 autobuskih linija, u najavi su još dvije: Zlatica-Stari aerodrom i prema Barutan ii okolnim selima. Zakupljeno je i par autobusa od privatnika, kako bi premostili trenutno stanje, te poštovali dosadašnji red vožnje, zaključio je Zečević.