Društvo

PREDSTAVLJEN MURAL POSVEĆEN PALESTINI! Najavjen protest ispred Skupštine Crne Gore u znak podrške

Autor Anđela Vukčević Izvor CdM

Građani Crne Gore više puta su od početka agresije Izraela nad Palestinom izrazili saosjećanje sa palestinskim narodom

Izvor: MONDO/ MILICA MRVALJEVIĆ

U prisustvu velikog broja građana, u Podgorici je sinoć, u neposrednoj blizini Autobuske stanice, u ulici Mitra Bakića svečano otkriven mural posvećen Palestini.

Sredinom jula, umjetnik Mišo Joskić počeo je, uz pomoć volontera i članova Pokreta solidarnosti sa Palestinom, izradu murala u ulici Mitra Bakića koji je sinoć i zvanično otkriven, piše CdM.

Izvor: MONDO/ MILICA MRVLJEVIĆ

“Građani Crne Gore više puta su od početka agresije Izraela nad Palestinom izrazili saosjećanje sa palestinskim narodom. Podrška palestinskom narodu stiže iz Podgorice u slici. Mural solidarnosti podsjeća na osmijeh palestinske djece, šalje poruku i upozorenje da djeca nijesu kriva, osmijeh vraća nadu i vjeru da sve strahote rata sa kojima se suočavaju može njihov osmijeh da promijeni. Joskićevo djelo zbog poruke koju nosi dobija na umejtničkoj težini”, kazali su Pokreta solidarnosti sa Palestinom.

U muzičkom dijelu programa nastupili su Stefan Pantović, bend “Rudolf” i Kic pop hor.

Umjetnik Mišo Joskić, rekao je prisutnima priču o mravu koji je nosio kapljicu vode u gašenju velikog požara.

“Pokazali smo da nismo na strani nepravde i ovo je dokaz da možemo zajedno mnogo više nego što mislimo“, kazao je Joskić.

Denis Mekić, koordinator Pokreta solidarnosti sa Palestinom, zahvalio je građanima koji su pomagali u izradi murala.

On je najavio protest povodom toga što Skupština Crne Gore još nije usvojila Rezoluciju o osudi zločina Izraela u Palestini.

Možda ce vas zanimati