Društvo

CRMNIČANI POSLALI JASNU PORUKU: Ne odustaju od zahtjeva

Autor Anđela Vukčević

"Mi smo organizovali naše proteste na takav način gdje ne postoji negativan uticaj na bilo koju granu privrede", kazao je on.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Predstavnik mještana Aleksandar Plamenac kazao je da ne odustaju od svojih zahtjeva.

“Smatramo da su naši zahtjevi pravedni, prravno utemeljeni, ljudski. Bićemo ovdje koliko god je potrebno”, kazao je Plamenac, piše RTCG.

Kazao je da je ovo jedinstven primjer u Crnoj gori da ljudi moraju da plate da dođu do svoje Opštine i ostalih institucija.

"Mi smo organizovali naše proteste na takav način gdje ne postoji negativan uticaj na bilo koju granu privrede", kazao je on.

U saopštenju prije protesta kazali su da nije postignut nikakav dogovor kako su mediji objavili.

“Sa svih strana, dosta smo trpjeli posledice loših odluka raznih aktera političke scene, dosta smo bili taoci tih kreatora, odnosno konstruktora vremeplova, vraćanja 100 godina unazad, dosta smo dozvolili, otete resurse, status građana drugog reda, kojih se sjete samo pred izbore. E pa, dosta je bilo”, poručili su Crmničani.

Pozvali su Vladu Crne Gore, od koje, kako kažu, ni nakon više mjeseci po dostavljanju inicijative sa preko 500 potpisa nijesu dobili odgovor, da se hitno uključi u rješavanje ovog problema.

“Jer možemo pomisliti, a to mislimo kada su u pitanju sve odgovorne strane, da se nekome ne žuri, te za navodne „negativne efekte” naših protesta, oni zajedno sa ostalim neažurnim stranama, snose krivicu”, naveli su u saopštenju.

Među onima koji snose krivicu je, kako odaju, i Opština Bar.

“Čak na prvom mjestu, zbog čega smo i održali protest ispred zgrade opštine, gdje iako su mediji prenijeli na takav način, nije postignut nikakav dogovor, osim da se hitno uputi dopis nadležnim institucijama na državnom nivou i nastave aktivnosti radne grupe. Međutim, iako smo očekivali da će nas neko već narednog dana pozvati, to se nije desilo, pa pozivamo cjelokupnu crnogorsku javnost da se obrate odgovornim stranama i pitaju ih zašto protesti Crmničana i dalje traju, što su uradili da do toga ne dođdje, a kad je već došlo, što su uradili da se pitanje hitno riješi”, kazali su mještani.

Podsjećaju, radna grupa već postoji, i prije mjesec dana je napravljen nacrt ugovora, koji je, kako tvrde i od Opštine Bar i „Monteputa” na neki način stavljen pod tepih i nije više pominjan.

“Mi možemo imati i 20 radnih grupa, ali ako ne postoji iskrena namjera donosioca odluka da se ovo pitanje hitno riješi, onda su te radne grupe samo karnevalska maska, ili bolje rečeno „fantomska maska”, a Crmničani maske ne vole, koriste ih samo ponekad, kad prskaju loze, a duva „nečesovi đao” odnosno vjetar”, navodi se u saopštenju.

Možda ce vas zanimati