Društvo

PODGORIČKA "ČISTOĆA" NABAVILA ČETIRI VOZILA, STIŽU JOŠ DVA

Autor Vasilisa Grgurević

Vozni park podgoričkog gradskog preduzeća Čistoća od danas je bogatije za četiri komunalna vozila, a do kraja septembra očekuje se nabavka još dva. Kako je saopšteno iz ovog preduzeća, za nabavku svih šest vozila Glavni grad je izdvojio 970 hiljada eura.

Izvor: Čistoća Podgorica

"Nakon sprovedene tenderske procedure, a u skladu sa planiranim nabavkama za ovu godinu, danas je od strane odabranog dobavljača izvršena isporuka četiri komunalna vozila. Naš vozni park od danas je bogatiji za 4 vozila autosmećar, i to - Ford troosovinac zapremine 22m³, Daf dvoosovinac zapremine 16m³ i dva autosmećara marke Daf, dvoosovinci zapremine 14m³; čija ukupna vrijednost iznosi 581,996.69 eura (sa uračunatim pdv-om).

Do kraja septembra, očekujemo isporuku još dva vozila, shodno istom ugovoru o nabavci, a sredstva za nabavku svih šest komunalnih vozila (cca 970.000 eura, sa uračunatim pdv-om) obezbijeđena su iz budžeta Glavnog grada", navodi se u saopštenju Čistoće.

Iz gradskog preduzeća su kazali da će uvođenjem ovih vozila u proces rada obezbijediti još brži, pouzdaniji i kvalitetniji proces sakupljanja i transporta otpada, sa ciljem očuvanja životne sredine i unapređenja usluga koje pružamo građanima.

"Nadamo se i očekujemo podršku građana u dijelu poštovanja mjesta propisanih za odlaganje otpada, kako bi zajedno doprinijeli čistoći zajedničkih prostora i zaštiti životne sredine", zaključuje se u saopštenju.