Društvo

PODGORICA: Najavljena gradnja dva parka i uređivanje jednoga

Autor Milica Mrvaljević Izvor Vijesti

Kako su, tada, kazali, osim rasadnički odnjegovanih sadnica žive ograde, sprovešće se i ugradnja vodovodnih instalacija.

Izvor: MONDO

Podgoričko preduzeće “Zelenilo” rekonstruisaće uskoro Karađorđev park i izgraditi dva potpuno nova parka u blizini OŠ “Oktoih” i Tržnog centra “Bazar”, kazali su “Vijestima” iz tog lokalnog preduzeća, na čijem je čelu Petar Krivokapić.

“Zelenilo” je, u saradnji sa Agencijom za izgradnju i razvoj Podgorice, protekle sedmice rasadnički odnjegovanim sadnicama žive ograde uredilo parking u Ulici Balšića.

Kako su, tada, kazali, osim rasadnički odnjegovanih sadnica žive ograde, sprovešće se i ugradnja vodovodnih instalacija.

“Vijestima” su pojasnili da im je u planu i da urede više ulica u glavnom gradu.

“Osim ovog pejzažnog uređenja u toku je i pejzažno uređenje u Ulici Svetozara Markovića, Ulici 27. marta, Ulici bratstva i jedinstva, zatim i u Ulici Vlada Ćetkovića”, rekli su iz “Zelenila”.

Prema njihovim riječima, ukupne investicije koje su predviđene ovogodišnjim budžetom, “a vezano je za ozelenjavanje javnih površina u glavnom gradu iznose 3.076.000 eura”.

Najavili su i završetak izgradnje mini-parka i dječijeg igrališta u podgoričkom naselju Zagorič.

Kako su “Vijesti” ranije pisale, za bolje poslovanje podgoričkog “Zelenila”, kako su tada kazali, bio je neophodan pomoćni objekat.

Skupštinska većina na prethodnoj sjednici Glavnog grada, međutim, nije izglasala odluku o stvaranju uslova za dobijanje tehničke dokumentacije i lokacije za gradnju novog objekta.

Iz kluba odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) tada su rekli da se odluke o izgradnji pomoćnih objekata ne mogu donositi zarad političkih poena u izbornim kampanjama. Objasnio je da bi izgradnja dodatnih objekata za potrebe preduzeća “trebalo da odgovara njihovim dugoročnim potrebama”.

“Pa makar bilo potrebno i više novca za ulaganje. Mi ne želimo improvizacije, već izgradnju objekata po standardima struke koji će zadovoljiti potrebe preduzeća za duži vremenski period”, naveli su.