Društvo

MINISTARSTVO: UČINIĆEMO SVE DA SE NAĐE KOMPROMIS PO PITANJU DUP-A ZABJELO-LJUBOVIĆ

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Poručili su i da će učiniti sve u njihovoj moći da se nađe adekvatno, na zakonu utemeljeno rješenje koje će biti u interesu svih građana.

Izvor: MONDO

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine saopštilo je da će dodatno sagledati prostor obuhvaćen Detaljnim urbanističkim planom „Zabjelo – Ljubović“ u Podgorici, rješenja sadržana u planovima širih teritorijalnih cjelina, kao i njihov pravni aspekt.

Rekli su da će, u skladu sa utvrđenim stanjem, isključivo u skladu sa zakonom, preduzeti aktivnosti u vezi sa tim pitanjem.

Poručili su i da će učiniti sve u njihovoj moći da se nađe adekvatno, na zakonu utemeljeno rješenje koje će biti u interesu svih građana.

"Planski dokument kojim se definiše prostor u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana 'Zabjelo – Ljubović' u Podgorici donijet je juna 2009. godine, na osnovu tada važećeg Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata. Ovaj planski dokument donijet je na način i u postupku propisanom ovim zakonom, što podrazumijeva i sprovođenje javne rasprave u okviru koje su svi zainteresovani korisnici prostora imali mogućnost da daju svoje prijedloge, primjedbe i sugestije na ponuđena planska rješenja. Kako je, dakle, Plan donijet prije 15 godina, isti je u najvećem dijelu realizovan, iako sadrži pojedina rješenja koja su se mogla preispitati", navodi se u saopštenju.

"Ne želeći da se ovo pitanje na bilo koji način razmatra u političkom kontekstu, te razumijevajući zabrinutost jednog broja građana vezanu za namjenu prostora u kojem žive, kao i onih koji, shodno zakonskim ovlašćenjima imaju mogućnost da valorizuju svoju imovinu, učinićemo sve u našoj moći da se nađe adekvatno, na zakonu utemeljeno rješenje koje će biti u interesu svih građana. S tim u vezi, obavještavamo javnost da će Ministarstvo dodatno sagledati prostor obuhvaćen Detaljnim urbanističkim planom 'Zabjelo – Ljubović', rješenja sadržana u planovima širih teritorijalnih cjelina, kao i pravni aspekt istih i, u skladu sa utvrđenim stanjem preduzeti, isključivo u skladu sa Zakonom, aktivnosti vezane za ovo značajno pitanje kako za državu i Glavni grad, tako i za njene građane", zaključuju.