Društvo

"PILOT" PROJEKAT: Video nadzor za sve jedinice hitne pomoći

Autor Milica Mrvaljević

Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore, u saradnji sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć, sa zadovoljstvom najavljuje pilot projekat obezbjeđenja svih jedinica ZHMP-a.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

“Pilot projekat će obuhvatiti instalaciju video nadzora sa monitoringom u realnom vremenu, sa mogućnošću direktnog dojavljivanja incidenta Upravi policije. U slučaju prijetnje ili napada, policija će odmah biti obaviještena i u mogućnosti da interveniše na licu mjesta”, saopšteno je iz Fonda za zdravstveno osiguranje.

Projekat će trajati šest mjeseci, a finansiraće ga Fond za zdravstveno osiguranje u saradnji sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć. Dio resursa će biti obezbijeđen iz sopstvenih sredstava Zavoda, dok će Fond pokriti ostatak troškova.

“Fond i Zavod za hitnu medicinsku pomoć, prepoznajući važnost sigurnosti u zdravstvenim ustanovama, usmjerili su svoje napore ka poboljšanju radnih uslova i zaštiti svih onih koji koriste usluge hitne medicinske pomoći”, navodi se u saopštenju.

Očekuje se da će pilot projekat značajno unaprijediti rad Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, pružajući dodatnu sigurnost za medicinsko osoblje i pacijente, dok će stečena iskustva iz ovog projekta pomoći u budućoj implementaciji sličnih programa širom Crne Gore.