Društvo

TOMOVIĆ: DRAKIĆ JE SLUŽBENIK SA NAJSTARIJIM ANTIKORUPCIJSKIM STAŽOM

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Tomović je, odgovarajući na pitanje novinara, kazao da su članovi Savjeta bili upoznati sa inicijativom koja nije anonimne prirode.

Izvor: Promo/antikorupcija.me

Dušan Drakić je službenik sa najstarijim antikorupcijskim stažom u antikorupcijskom sistemu Crne Gore, predstavlja dio institucionalne memorije antikorupcijskog rada..., tim kriterijumima su se vodili članovi Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) kada su birali vršioca dužnosti direktora Agencije.

To je rekao potpredsjednik Savjeta ASK-a Mladen Tomović.

Za v.d. direktora Savjet je danas izabrao Dušana Drakića.

"Imali smo priliku da obavimo intervju sa Dušanom. Imali smo priliku da dobijemo odgovore na sva pitanja vezano za njegovu kandidaturu. Ovo je formalni čin", rekao je Tomović.

On je kazao da je Savjet jednoglasan da se usvoji zahtjev bivše direktorice Agencije Jelene Perović o naknadi zarade.

Perović je tražila od Savjeta ASK-a da joj se omogući da još godinu prima naknadu po prestanku funkcije, tzv. funkcionersku naknadu.

Tomović je, odgovarajući na pitanje novinara, kazao da su članovi Savjeta bili upoznati sa inicijativom koja nije anonimne prirode.

"Prijava je podnesena od zaposlenog. Svi članovi Savjeta upoznati su sa inicijativom. Svi smo dobili odgovore na navedena pitanja. Tim povodom ćemo zakazati posebnu tematsku sjednicu Savjeta... Biće pozvana sva ona lica za koja Savjet smatra da su relevantna", kazao je Tomović, dodajući da se ne vodi krivični postupak protiv Drakića.

Kazao je da je novim statutom Agencije data mogućnost da se uloga v.d-a može vršiti od zaposlenih u Agenciji.

Tomović je rekao da su, preliminarno, bila tri kandidata u opticaju, a samo dva su pokazala spremnost.

Kazao je da je tokom sjednice, Savjet Agencije je, sa četiri glasa, donio protivodluku da se članica Savjeta Aleksandra Vukašinović izuzme iz glasanja o v.d. direktoru.

Pojasnio je da će konkurs za direktora Agencije raspisati kada se stanje u ASK-u stabilizuje.

Možda ce vas zanimati